Chris és Matt még édesapjuktól örökölték az autók iránti rajongást és magát az autóépítést. Nem ez az első Mini projektjük, de talán az egyik legdurvább az összes közül. Vettek egy Mini Van-t, hogy aztán igazi méregzsákot faragjanak belőle. Éppen ezért vettek egy törött Honda Civic Type-R-t, amiből kikapták a motort és beépítették a Mini hátuljába, de előtte bekerült egy könnyített lendkerék, F1 Stage 3, 6 tollú kuplung, PiperX karbon légszűrő, DTA S60 Pro motorvezérlő és Simpson versenykipufogó, és így 210 lóerőt produkál a K20a2. 
 
A nagyon durván vibráló sárga fényezést a karbon szélesítések törik meg, amik alatt 7x13 méretű Supertrax felnik töltik ki a helyet. A felnik mögött, hátul Renault Clio 182 fékek, elöl pedig 4 dugattyús Wilwood satuk lassítják a betonpattanást.  A stabil úttartásról Protec coilover gondoskodik. 
 
Az utastérben egyedi karbon műszerfalhéj, digitális műszeregység, karbon ajtókárpitok, Kirkey versenyülések és Sabelt övek mellett a piros bukócső hívja fel magára a figyelmet. Az ülések mögött plexivel elválasztva találjuk a motort. 
 
Felmerül a kérdés, hogy 210 lóerőhöz minek ennyi versenycucc? Nos, azt nem árt tudni, hogy az autónak elég kicsi az önsúlya, aminek köszönhetően ez a motor 4 másodperc alatt repíti 100-ra a kasznit, ami nagyobb ligákban jellemző, itt meg konkrétan egy hokedlin ülünk, szóval minden bizonnyal félelmetes lehet átélni egy komolyabb rajtot vele. 
 
Még több képet IDE KATTINTVA találtok! 

 

 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2021. május 04.)

Forrás: Superfly Autos