Az idei, Japánban tartott Wekfest ismét nagyot szólt. Olyan gépek sorakoztak fel a Nagoya Kiállítási Csarnokban, hogy ismét mindenkinek leesett az álla. A klasszikus, "JDM" gépektől, a totál átalakított csodákig minden megtalálható volt május elején. 
 
Mint minden évben most rengeteg olyan gép volt kiállítva, ami a régi időket elevenítette fel. Ilyen volt például a képeken látható Nissan Fairlady Z vagy ahogy itthon jobban ismerjük, 300ZX. Ami egyből feltűnik, az a különleges szélesítés. A szett az Abflug terméke és ez is egy olyan kiegészítő, ami a megjelenésének időpontjában nem volt annyira közkedvelt, vagy legalábbis sokan furcsán néztek rá és most mindenki imádja. Mondhatjuk, hogy változnak az ízlések, de lehet, hogy inkább beérett a forma. Végülis teljesen mindegy. Jobban megnézve elég durva megjelenést kölcsönöz a Z-nek. 
 
Itt viszont nem áll meg a történet! Érdemes megnézni a 18-as RAYS Volk Racing TE37V mögött található fékeket, amik elég szépen, jobban mondva teljesen, kitöltik a helyet. Ezek a Z34 széria alól kerültek át a Z32 alá. Az Abflug szett része a légbeömlővel ellátott hűtőrács, ami két lámpa között töri meg, az eredetileg sima, frontot. Persze ez funkcióval bír és jobban hűti a VG30DETT motort. 
Hátul, a négy darab óriási kipufogóvég között, egy karbon diffúzort találunk. Modern elemnek számítanak az ülések, amik Recaro RCS darabok. Ezek sem tartoznak a tömegcikkek közé szerintem. 
 
Sikerült jól vegyíteni a modern és klasszik megoldásokat és ezzel a szettel izgalmasabbá tenni, az amúgy is kedvelt típust. El se tudom képzelni mik lehettek még ott! 

 

 

Forrás: Speedhunters