Hazánk, és a nagyvilág tuning újdonságai, autós hírei és eseményei.

Busszal jársz? Az jó!

Javíthatatlan VW Multivan „fun” vagyok, legyen akár T4, T5, vagy T6. Mind tetszik, még a T4 hosszított VR6-os motorú tiptronicos változatából sem szálltam ki annak idején egy percre se, pedig 16-18 litert fogyasztott. Azonban, ha új ilyen járművet kéne vennem bizony elgondolkoznék az ára miatt az alternatívákon. És bizony vannak jelentkezők erre a „VIP-busz” szerepkörre.

Profi polírozóanyagok

A profi polírozáshoz jó szakember és korszerű polírozóanyag szükséges. Megismerkedtünk a piac egyik legújabb fejlesztésével.

Már megint négyévszakost vettünk

Az autósok többsége idegenkedik a négyévszakos gumiktól, inkább használt gumikat vesznek, amelyek a felét sem tudják az újkori értékeiknek, vagy a télit nyúzzák nyáron is: és olyankor a téli elég rosszul viselkedik. Nem kell félni a négyévszakosoktól, csak tudni kell választani.

Parkolói surlódás elkenése

A majdnem szokásos gond: visszatérve az autóhoz karcos hátsó lökhárító fogadott. Valaki úgy gondolta, hogy kiálláskor el fog férni. Végül is elfért, csak végigtolta a lökhárító sarkát, jutott a karcolásból a matt, és a fényezett részre is. Keverte a helyzetet, hogy egy tesztautót ért a sérülés, bár ez abban nem akadályozott meg, hogy műhelyben nevelkedett emberként ne kerestem volna valami gyors megoldást a bajra.

Új HR-V a Honda funoknak

Szeptembertől kapható itthon az új Honda HR-V. Indulóára öt és félmillió forint, amely beleillik a kategóriája árszabásába.

Samsung után valami más?

A Renault bemutatta a felső-középkategóriás Talisman limuzint. Az új típussal leváltják a Laguna és Latitude modelleket.

Már rendelhető über-Volvo

Tényleg olyan jó, mint amilyennek ígérik? Sokkal többet tud az elődjénél az új Volvo XC90 óriás SUV.

Szemránckrém az Ibizának

Az ötajtós Ibiza, a háromajtós Ibiza SC (Sport Coupé) és az Ibiza ST (Sport Tourer) kombi modellek felismerhetők az új LED-es nappali menetfényes fényszórókról.

Skoda bazi nagy csomagtartóval

Az előző generációs ©koda Superb eladásainak 35 százalékát tette ki a kombi modell, így nem csoda, hogy a cseh gyártó nagy hangsúlyt fektet a szeptembertől kapható váltómodellre.

Dögös lesz az új Astra

Az Opel a Frankfurti Autószalonon mutatja be az ötödik generációs Astrát. A kocsi tágasabb az elődjénél, pedig a külső méretek csökkentek.

Diktál a BMW 7-es sorozat

Ismét diktál a luxuslimuzinok között a BMW. Az új 7-es sorozat minden mércét feljebb tol.

Hármasütő Audi A4

Az Audi bemutatta a vadonatúj, B9 jelzésű A4-est. A kocsi ősszel érkezik a piacra.

Fejlesztettek a Kia cee'd-en

Ősztől kapható Európa-szerte az alaposan módosított alsó-középkategóriás Kia.

A dakarosok így szerelnek

Nem egyszer hallottuk már, hogy a versenysport a technika igazi megmérettetése, gyakori a javítás igény. A boltokban kapható eszközöket is bevetnek, így az átlagautósnak is tanulságos lehet a kis tapasztalatszerző túránk.

Régi-új párharc

A Continental mérései szerint egy mai és egy 2000-ben bemutatott gumiabroncs vizes útfelületen mért fékútja között például 20% az eltérés.

Vak vezető a buszon

Már az autóbuszt is kipipálhatja Karvai Sándor a Vak Motoros néven ismert rekorder. Borsi Gergely ötszörös magyar bajnok autóversenyző segítette.

Bénán megy az autó? Hogy van a benzinpumpád?

Az üzemanyagpumpa jó állapota a motor üzemképességének és üzembiztosságának az egyik alapja. Ellenőrzési és cseremódot mutatunk be.

Megszívod, ha hanyagolod!

A szervó-rásegítő rendszerek állapotáról jól árulkodik a szervóolaj. Tapasztalt szerelő még a várható élettartamot is meg tudja jósolni.

Ne hidd, hogy csak tuning

Nem olyan nagy beszámoló, csak egy gyors végig futás a pavilonokon. És így gyors képbe hozás.

Csengetett a kassza rendesen!

A hó elején egész Európában kirajzottak a rendőrök, hogy minden EU-országban a passzív biztonsági eszközöket nem használó autósokra vadásszanak. Nálunk is így volt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 1700 találat 85 oldalon