A Federal standja az idei AMTS-en

Május végéig dübörög a Federal gumiabroncs idei AMTS-es akciója: a kínálatukban szereplő minden abroncstípust és méretet lefed, az utcaitól a versenygumiig, a 15 colostól a 20 colosig. A listaárhoz képest mérettől és típustól függően 37-60 százalék közötti az árkedvezmény mértéke!

Érdemes elgondolkozni a lehetőségen, mert azonos méret mellett ennél kedvezőbb áron nem kapni sportgumit a piacon. Miközben nagyon jók a Federal abroncsok teljesítményértékei, amelyet mi sem bizonyít jobban, hogy olyan kaliberű versenyzők, mint Kerényi Ádám többszörös drift-bajnok is a márka használója. Sőt a King of Europe driftmezőnyben 40 százalékot eléri a Federallal keresztben csúszó gépek száma. Ennyi versenyző nem tévedhet!

Persze mindez nem véletlen, a Federal sem ma kezdte a szakmát. A gyárat 1954-ben Tajvanban alapították, azaz a Kínai Köztársaságban, amely nem azonos a Kínai Népköztársasággal. Érdekes, hogy 1971-ig az ENSZ-ben Kínát az előbbi, akkortól az utóbbi képviseli. A történelmi kitérőre csak azért volt szükség, hogy jelezzük, Tajvanon nem honosodott meg a "szocialista munkastílus", a Tajvani ipar mindvégig innovatív és fejlesztő maradt, a hadiipartól az elektronikáig, sőt a hetvenes évektől erősödő elszigeteltsége miatt rá is kényszerült a csúcstechnológiák önellátó fejlesztésére. Mindez a termékei minőségén is tetten érhető, mert nem "kínai".

A fejlesztésekbe partnerként 1960 és 1971 között a Bridgestone, majd 1981 és 2000 között a japán Sumitomo (Dunlop) márkákkal dolgoztak együtt. Az ezredfordulóra olyan fejlesztői bázist hoztak létre, amely lehetővé tette a Federal számára a saját márkájú gumik gyártását. A nyugati-japán eredetű ipari kultúra magasfokú technikai-technológiai felkészültséget jelent, valamint a minőség és biztonság terén olyan magas szint elérését, amely a világ vezető gumigyártóit jellemzi. A Federal gyártmányai a járműipar több kategóriáját lefedik, folyamatosan fejlesztik abroncsaikat a nagyteljesítményű (UHP: Ultra High Performance), a városi terepjáró (SUV: Sport Utility Vehicle) és a könnyű haszongépjárművek (LTR: Light Truck Radial) szegmens részére.

Mindennapi utcai használatra az 595-ös mintázatot ajánlják, amely lényegében egy utcai sportgumi. Magas silica tartalma és a vizet oldalra kipréselő leveles minta által jók a nedves tulajdonságai is, az átlag gumiabroncsokhoz képest jóval merevebb az oldalfala, így minimális a kúszási hajlama - és szép is a mintázat. A fokozottan sportos utcai gumi az EVO, amely elsősorban a mintázatában tér el az 595-től. Az EVO-n középen megjelenik a jobb egyenesfutást és aquplanning jellemzőket adó hosszanti vezetőminta két árokkal, ennek előnyeit elsősorban a széles gumikat keresők élvezhetik.

Erősített oldalfallal és előnyomott semi-slick mintával készül az RS-R, amely E-jelzésű, tehát utcán is használható, de elsősorban versenyeken vetik be. Az ok egyszerű, verseny körülmények közé optimalizálták a gumikeveréket, a mintázatot, és a kiemelkedően merev oldalfalat, mely eredményes versenyzést tesz lehetővé, azonban utcán a lágy keverék még "normális" használat esetén is csak néhány ezer kilométer futást tesz lehetővé.

Ellenben az aszimmetrikus mintázatú Couragia F/X kifejezetten utcai guminak készült a nagyon népszerű SUV kategóriás járművekre. A Federal hagyományaihoz illőn ezek is tapadásra hangolt sportos abroncsok, azonban a használati jelleghez illőn már jelentős komfort-tartalékkal. Tehát van miből választani a Federal házatáján, főképp, ha valaki kedveli a sportos, jól tapadó gumiabroncsokat.

Meghosszabbított akció!

Ne hagyd ki Te sem a szezon legjobb ajánlatát, vásárolj május 30-ig verhetetlen árakon! Az akció részleteit itt találod, további extra, hogy ha az abroncsokat a Carstyling.hu Webáruházán keresztül rendeled meg, egy 8 Gbyte-os Federal pendrive-ot is kapsz minden garnitúra mellé!

KATTINTS AZ AKCIÓS ÁRAKÉRT!