Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Csabán immáron harmadjára kerül sor a szokásos tavaszi autóshowra, mely idén minden eddiginél nagyobb attrakciónak igérkezik. A rendezvényen kiemelt helyet kap a tuning-szekció, és a szervezők kiállítási lehetőséget biztosítanak a hazai tuner közösség számára is.

A rendezvényről
A Bagán és Társa Kft. Békéscsabán, a Városi Sportcsarnok területén rendezi meg a „3. Békéscsabai Autó-Motor Show”-t. A kiállítás Magyarország legnagyobb vidéki autós kiállítása lesz, számos kiegészítő programmal. Az autó-motor show 20.000 négyzetméter kiállítási területen fog elhelyezkedni, a sportcsarnok összes külső területeit betöltve. A rendezvény időpontja: 2005. május 14-15. (szombat, vasárnap) A rendezvény mindkét napon 9-18 óráig várja a látogatókat.

A kiállításon az alábbi járművek tekinthetők majd meg: versenyautók, versenymotorok, tuning autók, veterán autók, veterán motorok, autószalonok, motorszalonok, tehergépjármű márkaképviseletek, lakókocsik, légi és vízi járművek. Mindezen kívül az autóiparhoz kapcsolódó cégek mutatkoznak be, az alábbi területeken: szerszám, olaj, gumi, pneumatika, járműalkatrész, autós és motoros kiegészítők, hifi berendezések, tuning alkatrészek, stb…

A rendezvény kiegészítő programjai: triál motoros bemutatók, BMX flatlend bemutatók, makettautók országos versenye szombaton, vasárnap ugyanezen a területen közlekedésbiztonsági gyakorlati vetélkedők, truck-triál roncstaposás, bungee-jumping, helikopteres sétarepülés és természetesen tuning fesztivál a hozzá tartozó testfestett lányokkal, low rider show, gumi füstöltetés, roncs taposás, veterán kiállítás 1.000 négyzetméteres sátorban. A tűzoltóság és a mentők szimulációs mentési bemutatót fognak tartani, amely során az égő roncsból mentik ki a sérültet. Mindkét napon 17órakor nyeremény-sorsolásra kerül sor, amely során a rendezők 10 db DVD lejátszót sorsolnak ki, sok más reklám ajándékkal együtt. A sorsoláson a belépőjegy hátoldalának kitöltésével lehet részt venni, amellyel mindenki szavaz a kiállítás legszebb motorjára, autójára és tuningautójára. Mindhárom kategória győztese, mindkét napon szép serleget vihet haza az autó-showról.

A részvételi feltételekről:
A rendezvényen résztvevő tuningautók részére a rendező ingyenes jármű bemutatási lehetőséget biztosít a kijelölt területen. A járműveknek magas szintű esztétikai követelményeknek kell megfelelniük: hibátlan, kivikszolt állapot, extra átalakítások (akár külső, belső, motor, vagy hifi). A járművek tulajdonosai + 1 fő kísérő (a többit mindenki saját maga fizeti) részére a szervező ingyenes szállást biztosít a sportcsarnok szomszédságában lévő leánykollégiumban, kultúrált körülmények között.

Amennyiben hifi, vagy tuning felszerelést forgalmazó cégek kiállítási standot akarnak létesíteni, vagy reklámfelületeket akarnak elhelyezni, abban az esetben hívják a főszervezőt (Kiss Tamás 70/3167-422) legkésőbb 2005. április 15-ig, már csak az ért is, mert minden engedély nélküli reklámozás tilos, ilyenre engedélyt csak a szervező adhat előzetes szerződéskötés alapján. (ez alól kivétel a saját vállalkozás szórólapjainak osztogatása)

A kiállítási feltételek igen korrektek, ezért cserébe a szervezők együttműködést várunk el. A mindenki számára kötelezően betartandó elvárások a következők: érkezés a helyszínre 2005. május 13-án (péntek) 19-20 óra között. Az autókkal a kiállítási területre való beállás után lehet elfoglalni a szálláshelyeket. (a kiállítás teljes területe kerítéssel körbe van véve, a területet folyamatos őrzését a Gyepes és Társa biztonsági szolgálat látja el, éjjel-nappal)

A legfontosabb szabály, hogy a kiállítási területre való beállástól a kiállítás bezárásáig (vasárnap 18 óra) egyetlen jármű sem hagyhatja el a kiállítási helyét, különösképpen nem hagyhatja el a rendezvény területét. Ez az intézkedés azért szükséges, mert a rendezvény egységét nem lehet megbontani egyes „sietős” egyének miatt. A fő szabály betartásáról a biztonsági szolgálat gondoskodni fog. Tavaly nagyon fegyelmezettek voltak a tuning autósok, korrektül betartották az előre egyeztetett szabályokat. A továbbiakban is az ilyen együttműködés lehet a jó baráti viszony alapja.

A rendezvény ideje alatt Békéscsaba és a szomszédos Gyula városának éjszakai szórakozási lehetőségeiről írásos tájékoztatót kap mindenki, akinek ilyen igényei lennének ;)

A jelentkezéseket e-mailen ([email protected] ) lehet leadni, a következő módon: autó típusa, színe, tulajdonosának és a kísérőjének (ha van ilyen) a neve, mobil szám, e-mail cím és a város neve ahonnan érkeznek.

Jelentkezési határidő: május 1.
A későbbi jelentkezéseket már nem biztos, hogy a szervezők el tudják fogadni, mert nem lesz mód a regisztrációra az egyéb szervezési feladatok miatt.

A sportcsarnok megtalálása nem fog gondot okozni, ugyanis a város nagyobb kereszteződéseiben mindenütt útbaigazító táblák fogják mutatni a kiállítás helyszínét. Amikor a sportcsarnok külső területének a bejáratához értek, ott a biztonsági szolgálat fog beengedni benneteket a területre 10-es csoportokban. Türelmesen várjátok be egymást a bejárat mellett leparkolva, mert egyenként nem lehet 80 tuningautót beengedni, még éjfélig sem.

A kiállítás alaprajzaA rendezvény teljes ideje alatt lehetőség lesz zenélésre, amelyhez áramfelvételi lehetőség biztosítval esz. A fényképezőgépeket se felejtsétek otthon, mert csinos testfestett lányok lesznek jelen mindkét nap délutánján. A 2004-es kiállítás képeit a www.teremcross.hu /autókiállítás honlapon találjátok meg.

Az e-mailen küldött információs csomagot legyetek szívesek minél több tuningautó tulajdonosnak és rajongónak továbbítani.

A rendezvényen jó szórakozást kíván minden tuningautósnak a szervező, Kiss Tamás!!

Galériánkban a tavalyi kiállításon készült képeinket tekinthetitek meg.