Sokan vártak már az igazi tavasz eljövetelére, úgy néz ki az időjárás guruk most hétvégére már madárcsicsergésben gazdag derűs napot jósolnak. Elnézést, madárcsicsergés? Az sajnos kizárt! Mivel az ország első nagyszabású autós családi hétvégéje következik a tököli repülőtéren.

Napsütésben exkluzív autók mellett lófrálni, márkatalálkozók üde programjain mulatozni, felpiszkált autók és motorok sprintelését csodálni, vagy keresztben száguldó bődületesen erős versenyautókért izgulni. Akár külön-külön is megállná a helyét bármelyik program, április 13-14-én mindezt viszont egyszerre is átélhetjük, ráadásul több tucat kiegészítő szórakoztató látnivaló közül is válogathatunk. Nézzük, mire számíthatunk, ha összeverődünk a haverokkal vagy felpakoljuk a családot és kilátogatunk a kétnapos rendezvényre.


Fotó: Molnár István

Április 13. Szombat

A gyorsulás szerelmeseire 201 méteres pörgés vár, ahol eldől ki tudja teljesíteni a távot a lehető legrövidebb idő alatt. A Citroen, Peugeot márkarajongók az idei első országos találkozójukat tartják és a régi Swift fanok is egybe gyűlnek. Az nyálcsorgatás minden bizonnyal az oldtimer soron kezdődik, ahol 50 autót ígértek a szervezők! A modellezők is kivonulnak és RC Trial versenyt rendeznek.

Mindeközben az ország első Drift Iskolája is megnyitja kapuit, ahol bárki kipróbálhatja, hogy egy V8-as szörnyeteget mennyire tud kilinccsel előre terelni. Az autó tudja, így csak a képességen múlik mindez. Természetesen profi pilóták, instruktorok segítségével történik az oktatás, akik mesekörre is elvisznek bárkit a bátrabb nézők közül, ha a Drift Taxi lenne inkább szimpatikusabb. A drift versenyzők ezen a napon három kategóriában kezdik meg a felkészülést, hiszen vasárnap kőkemény verseny vár rájuk az eddigi leggyorsabbnak ígérkező pályanyomvonalon. A körítésről a kiállítói sor gondoskodik, ahol a szakmai vásár mellett drift és gymkhana ereklyékre lelehetünk.

Belépőjegy 1.500,- Ft / fő – 10 évig ingyenes!

Április 14 vasárnap

Talán a hétvége legjobban várt programja a Drifted.hu által kiírt Országos Drift Bajnokság. Több mint 40 versenyautó érkezik, hogy kivégezzen több száz gumiabroncsot. Az amatőrök külön pályán tehetik mindezt, míg a Street és a profi kategória autópálya tempóban a legdurvább gépekkel darálják el a gumikat kizárólag kilinccsel előre! A szakmai stáb egy teljesen más dimenzióba kívánja helyezni idén hazánk drift autósportját, és ehhez a világ leglátványosabb amerikai FormulaD sorozatához fordulnak segítségért. Kiszolgálva a versenyzők autófejlesztéseit, mind a tempó vonatkozásában, mind pedig az elbírálásban egy új időszak veszi kezdetét.

A drift mellett természetesen ezen a napon is lesznek kiegészítő programok. Kezdjük a sort a német autórajongók találkozójával, akik FritzenFest néven váltak híressé. A BMW és a VW fanok itt talán pontot tehetnek arra a kérdésre, hogy márkahűségüket képviselve kik vannak a nagyobb számban.  De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a német autógyártás megörvendeztetett olyan autómárkákkal is, mint a Porsche, az Audi vagy a végleteket képviselő Trabant és Wartburg csodaszekerek. 

A Carstyling.hu az idei sikeres Hungexpon megtartott Autó Motor és Tuning Shown felbuzdulva a szabadtérre is elhozza nekünk a gyönyörűen megépített tuning autókat és azok tulajdonosait. Hangnyomás próbán is részt vehetünk, ha az autó-hifire vagyunk esetleg rákattanva, de lesz Autó Limbó és egy mókás RC Drift verseny. Limitált számban a Drift Iskola és a Drift Taxi ezen a napon is várja bátor vendégeit, és természetesen a kiállítókat is megtaláljuk ugyanúgy, mint szombaton.

Belépőjegy 2000,- Ft/fő – 10 éves korig ingyenes
Már csak egyetlen dolog hiányzik! Hölgyeim és uraim jól véssék emlékezetükbe: április 13-14 Sebesség Fesztivál, Tököli repülőtér.

Rendezvény információk: www.drifted.hu
Friss hírek: www.facebook.com/driftedhu