A SEMA kiállítást a Las Vegas Kongresszusi Központban tartják. Ez a Vegasban tartott legnagyobb események egyike. Az első SEMA show-ra 1967-ben került sor a Los Angeles-i Dodger Stadion alagsorában. Olyan híres nevek járultak hozzá a rendezvény létrejöttéhez, mint Louie Senter az Automotive Engineering tulaja, Bob Spar a B&M Automotive Products alapítója, Roy Richter a Cragar Industries Inc főrészvényese és Els Lohn az Eelco Manufacturing & Supply igazgatója, aki köztudottan a book of ra deluxe korai változatának nagy szerelmese volt.

Mielőtt a show 1974-ben az új Anaheim Stadionba költözött volna 1967-ben 98 gyártó és 3000 ember vett részt a endezvényen. 1967-ben mindössze öt autó vett részt a kiállításon. Köztük egy 1967-es Ford GT40 a Shelby America standján és a speciálisan versenyzésre készített Dodge Dart. A korai show-k, amelyeket Los Angelesben és a kaliforniai Anaheimben tartottak kizárólag a tuningolás szerelmesinek és a szakma bennfenteseinek voltak megtartva. Abban az időben a show részvételi díja 375 dollár volt, ami azokban az években igen tetemes összegnek számított.

Végül a kiállítás a kaszinók hazájába, Las Vegas-ba, azon belül is az Anaheim Kongresszusi Központba költözött. Ezt követően a standok értékesítése és látogatottsága drámai módon növekedett. Híre ment a rendezvénynek és egyre nívósabb modellek kerültek porondra. A SEMA kiállítás alapvetően továbbra is az ipar képviselőinek van fenntartva. Nem az átalagos autóvásárlók igényeit szándékozik kiszolgálni.

A SEMA Show az év egyik legfontosabb eseménye azok számára, akiket komolyan érdekelnek az autóipar legújabb vívmányai, amik általában a nagyközönség számára még nem elérhetőek. Az iparág összes nagyobb neve tiszteletét teszi ezen a nem mindennapi eseménysorozaton.

A kiállításról minden évben rengeteg cikk szól. A 2018. évi SEMA show-n több mint 2400 gyártó szerepelt, 3600 ember vett részt a média képviseletében. Összesen több mint 162 000 személy vett részt a show-n. Az új termékek standja közel 2000 addig nem látott alkatrészt, szerszámot és komponenst mutatott be. Ezenkívül a SEMA rendezvény oktató szemináriumokat, termékbemutatókat, különleges eseményeket, kapcsolatépítési lehetőségeket és sok egyebet biztosított a résztvevők számára. A 2019. évi SEMA kiállítás várhatóan meghaladja ezeket a számokat. Annak ellenére, hogy a SEMA továbbra is a szakma számára zajló esemény, amely csak részlegesen nyitott a nagyközönség számára.

Idén a show öt főbb részre fog oszlani helyileg. A Westgate ad majd helyet a regisztrációnak, illetve a kiemelt résztvevők termékeinek. Innen a Nort Hall-ba juthatunk, ahol átalakított autókat, tartozékokat, elektromos járműveket lehet találni. Itt kapnak helyet továbbá a szerszámok és kiegészítők standjai is. Tovább menve eljuthatunk a Central Hall-ba, ahol a hot road autók szerelmesei, illetve a felújított járművek kedvelői érezhetik magukat a legjobban. Ezután következik a South Hall, aminek van felső és alsó része is. Felül az off road autómobilok kaptak helyet, az alsó szekció teljes egészében a kerekeknek és gumiknak van szentelve. Végül a kiállítás épületével szemben található a Performance Pavilon, ahol szabadtéren tekinthetők meg a show legérdekesebb darabjai.

2019-ben így fest a négy napos SEMA show menetrendje helyi idő szerint:

  •     November 5 kedd: 9:00 - 17:00
  •     November 6 szerda: 9:00 - 17:00
  •     November 7 csütörtök: 9:00 - 17:00
  •     November 8 péntek: 9:00 - 16:00