A három évtizedet megért Wörthersee Tour találkozónak úgy tűnik, sajnos immáron minden formájában vége, a konszern-eseményből Európa rengeteg épített autóját megmozgató tuning találkozójává avanzsált treffen pedig óriási űrt hagyott maga mögött a szezon tavaszi hónapjaira.

A Wörthi cirka 8-10 éve élte fénykorát. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy még azokban az időkben vehettünk részt a legendás rendezvényen, vagy még inkább a fesztivált menetrendszerűen megelőző Week Before találkozókon, melyek során minden évben a legszebb autókat láthattuk a tó körül, bármiféle atrocitás nélkül. Mindenkinek, akinek hiányoznak ezek a szép, "békebeli" idők, örömmel jelenthetjük, hogy van alternatíva: Budapesttől mindössze 350 km-re pont ugyanezt a feeling bontakozik ki a Mountain Haste 2023 túrával!

A helyszín Lengyelország, a Czorsztyn-tó környékének festőien szép környezete, ahol szeptember 8-10. között gyűlnek össze a legszebb építések. A túra kezdetben csak a lengyel vasaknak szólt, azonban a tavalyi képek és videók kikerülte után óriási érdkelődés mutatkozott rá szerte Európából. Idén pedig már kifejezetten "GTI Treffen Tribut" - azaz "Tisztelgés a GTI Találkozó előtt" - jelmondat alatt fut a történet, már most is biztosra mondható, nagyon komoly nemzetközi felhozatallal. Na és hol van még a szeptember!

A Mountain Haste túra a Week Before találkozók sémáját követi: nincs előre meghatározott útvonal, vagy fix bázis, az egész buli a tó körüli parkolókban, benzinkutakon, valamint éttermek, bárok és pihenőhelyek szomszédságában folyik. A lényeg pedig nem kifejezetten az egy helyben parkoláson és bandázáson van, hanem magán a vezetés élményén, az új helyek felfedezésén és természetesen az autódról készülő fotókon és videókon ebben a gyönyörű környezetben! Ugye ismerős?

A TuningKingz két helyszínen is saját parkolót tart fent a legszebb építések számára, melyekre akár egész hétvégés bérletek is igényelhetők - ehhez mindössze ezen az oldalon kell az autóddal regisztrálnod.

Ha az autódat elfogadják, ingyenes parkolóbérletet kapsz mellyel korlátlanul használhatod ezeket a VIP parkolókat, melyek az alábbiak szerint lesznek nyitva:

  • péntek 17-20
  • szombat 12-22
  • vasárnap 10-14
     

Amennyiben regisztrálsz, olyan fotókat kell küldened a szervezők számára, melyek felett saját használati joggal rendelkezel és beleegyezel a fényképek közösségi oldalakon (Facebookon és az Instagramon) való közzétételébe is. 

A regisztráció természetesen nem kötelező: a lélegzetelállító hegyi panorámákkal is tűzdelt terület rengeteg pazar helyszínt rejt, ahol lehetséges - és érdemes - megállni. A Wörthihez hasonlóan, számos előre meghirdetett ponton különböző márkák, valamint klubok tartják meg a saját találkozójukat - lehetsz akár résztvevő a saját épített autóddal, vagy csak látogató, aki gyönyörködni megy ki az összegyűlt gépekben.

A főbb helyszíneket ezen a térképen találod!

Mind a helyszín, mind a hangulat pontosan az, ami évek óta hiányzik sokunk számára, csak ajánlani tudjuk mindenkinek a részvételt  - főként azoknak, akik szerették anno a Wörthi-talikat. Az érdeklődés már most óriási és ne feledjük, a lengyelek igazán oda tudják tenni magukat, elég ha csak az Ultrace-re gondolunk, ami jelenleg Európa no.1. tuningkiállítása. Lehet, hogy hamarosan meglesz ugyanez a cím találkozók terén is...?

A hivatalos facebook eseményt itt találod, ha pedig eldöntötted, hogy belevágsz, érdemes mielőbb szállást is foglalnod. A legcélszerűbb Kluszkowce környékét belőnöd, ha igazán szép helyen akarsz a túrázás szüneteiben megpihenni.