A DOTZ standja a 2015-ös Wörthersee Tour-on

Néhány hét és végre visszavonhatatlanul beindul a szezon: ideje lassan végére érni az átalakításoknak, hiszen idén is lesz jó pár komoly nemzetközi esemény, melyen "illik" ott lenni. Európában ezeket ajánlja a DOTZ!

Az első rendezvény már a hétvégén itt van, de ahogy a neve is mutatja, a szervezők is télközépi találkozóként tartják számon. A 15. Midwintermeeting jegyzője a holland VW Speed magazin, a nagyszabású konszern-találkozó pedig nem csak igazi szezonkezdő, de a számos kiállítónak köszönhetően remek vásár is az autójukkal még el nem készült tunereknek.

A következő nagy buli - persze csak az AMTS után :) - kontinensünk legnagyobb tuning showja, a Tuning World Bodensee, melyet mi is rendszeresen látogatunk. A Messe Friedrichshafen április 28. és május 1. között telik meg átépített gépekkel, az ETS keretei között pedig ismét megmérkőzik egymással Európa 50 legszebb autója. Ahogyan minden évben, a DOTZ most is saját standdal lesz jelen az eseményen. Infók itt!

Ezzel egy időben a Wörthi-tó mellett is beindul az élet, ahol a legendás Mischkulnig benzinkút jelentette epicentrum körül kezdetét veszi a hivatalos rendezvényt megelőző Vor Dem See, heteken át aszfaltot koptató autók ezreivel, Európa, sőt lassan nem túlzás, hogy a világ minden tájáról.

Még mindig a "nagy" treffen előtt, május 13-án tartják az XS-Carnight-ot Klagenfurtban, ami ráadásul "Wörthersee Edition" néven fut. A fő attrakció a RAUH-Welft Begriff és a szélesített Porschék atyjaként ismert Akira Nakai megjelenése lesz, aki élőben épít át két modellt a színpadon! Esemény itt!

Május 24-27. között kerül sor végül a "hivatalos" Wörthersee GTI-Treffenre Reifnitzben, immáron a 36. alkalommal. A DOTZ itt is kiállít és bemutatja legfrissebb termékeit is, amit a tunerek többnyire még csak a katalógusokból ismerhetnek. Infók itt!

Június 2-4 között Olaszország az ajánlott úticél, ahol a Garda-tó melletti Peschiera del Garda városkában ötödik alkalommal tartják meg a So.Ga. (Southern Gardasee) találkozót. A helyszín állítólag túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, mindenképp érdemes elmenteni a dátumot!

Június 25-én ismét egy német találkozó, a ZUCKER várja a tunereket, a helyszín pedig a Starfish Aachen. A kifejezetten nyugis rendezvénynek hirdetett treffent a How Deep? csapat szervezi, live DJ-vel és nem utolsó sorban remek hamburgerekkel a repertoárban. Sőt, lesz némi motorsportos aktivitás is, a szintén résztvevő DOTZ teamriderek jóvoltából.

Július 8. és 9. között a legjobb lengyel rendezvény, a Racesim várja a nagyérdeműt, szokás szerint Wroclaw-ban. Az erősen nemzetközivé érett találkozó igazi zarándokhely Európa legkomolyabb tuning gépei számára, a téma rajongói számára mindenképpen ajánlott helyszín!

Szászország legnagyobb fauvé találkozójára a VW Boxenstop-ra július 23-án kerül sor, ami szintén remek bulinak ígérkezik.

A szezont pedig "Európa SEMA-ja", a nagyszabású Essen Motor Show zárja, mely idén ünnepli 50. évfordulóját. A jubileumi alkalom várhatóan egy minden eddiginél komolyabb kiállítást hoz magával, de ha csak a Tuning Xperience csarnokok fele olyan jók lesznek, mint tavaly, már érdemes kilátogatni rá. A DOTZ természetesen itt is kint lesz standdal - a dátumot még nem írták ki.

Hogy egy kis hazait is belevigyünk a dologba, a DOTZ az AMTS partnere is: idei villám-építésünk, az Audi TT Roadster alatt is a gyártó Revvo garnitúrája figyel 19 colos méretben, Yokohama abroncsokkal. A mutatós szettnek pedig hamarosan a show egyik látogatója örül majd, hiszen az autót a rendezvény harmadik napján kisorsoljuk látogatóink között! Bővebb infók itt!

Tetszenek a DOTZ felnik? Még jobban fognak, ha tudod, hogy nem csak TüV-engedéllyel, hanem a hazánkban a hatóságilag extra körök nélkül forgalmiba íratható H-engedéllyel is bírnak, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A DOTZ márkát itthon az Alcar Hungária forgalmazza, akár fel is próbálhatod termékeiket az autódra a 3D konfigurátor segítségével.

Forrás: Dotz Mag