Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Professzionális autóversenyek és izgalmas betétfutamok a pályán, látványos bemutatókkal, Forma–1-es tesztelésekkel, bokszutca-látogatással, családi programokkal, LI–2-es légi bemutatóval, szimulátorokkal, gokarttal – a Word Series by Renault (WSR) családi autóverseny-hétvége idén is visszatér a Hungaroringre 2011. július 2-3-án. Állítsd ki átépített Renault-dat Te is, a Carstyling.hu-val!

A legnagyobbak közt
A hungaroringi hétvége a legelső körben került be a World Series by Renault 2011-es versenynaptárába. Ez több szempontból is jelentős: idén lesz az ötödik magyarországi verseny, ráadásul nincs még egy olyan helyszín a versenynaptárban a WSR 2005-ben indult sikertörténete óta, amely ötször – nemhogy egymás után – bekerült volna a vendéglátó pályák közé.

A WSR népszerűsége hazánkban (is) töretlen, hiszen tavaly már 135 ezer látogatót vonzottak a professzionális autóversenyek és a családi programok.

Versenyek a p ályán: 3 fő kategória és betétfutamok
A WSR csúcskategóriája a Formula Renault 3.5 Series (a szériákat jelölő számok a motor hengerűrtartalmára utalnak literben). Az itt induló versenygépek megszólalásig hasonlítanak a Forma–1-es autókra, ami nem is csoda, hiszen ez a Forma–1 előszobája, ahonnan Kubica, Vettel is átkerült a száguldó cirkuszba.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Eurocup Formula Renault 2.0 modelljei is nagyon hasonlítanak a Forma–1-es autókra (Kimi Räikkönen versenyzett e kategóriában), és bár ezek a gépek valamivel lassabbak, az izgalmas előzések, koccanások itt sem maradnak el. Sőt! A fiatalok még inkább szeretnének kitűnni a mezőnyből, hogy feljebb és feljebb lépve a ranglétrán egyszer eljuthassanak a csúcsra!

Nagyon látványos és népszerű a Eurocup Mégane Trophy is, amelyben 360 lóerős, az utcai Mégane-okra hasonlító modellek fej fej mellett száguldva harcolnak a jobb helyezésekért.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az egyes kategóriák versenyei mindkét napon zajlanak, amelyeket időmérők előznek meg, ahol eldől a rajtsorrend. A garantált versenyélmény egyik záloga, hogy teljesen egyforma autókkal versenyeznek kategóriánként, ráadásul még az autók szervizelését is kontrollált körülmények között végzik a Renault Sport Technologi¬es szakemberei.

Lotus Ladies Cup!
Betétfutamként a magyarországi Lotus Ladies Cup megrendezésre kerül, amely¬ben hölgy autóversenyzők és celebritások versengenek a bajnoki címért. A soro¬zatban a versenyzők egyforma Lotus Elise 1,6 típusú, 138 lóerős, versenyzésre átalakított autókkal indulnak, név szerint: Ördög Nóra (RTL Klub), Kiss Ramona (színész, Barátok közt), Bús Edina (autóversenyző), Kőváry Anett (hírszerkesztő, Class FM), dr. Molnár Ágnes (jogász, korábban motorversenyző), Budaházi Nóra (modell), Benik Garami Anett (Benik Balázs háromszoros rali bajnok felesége), dr. Bánki Ágnes (jogász).

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A versenyeket a helyszínen hangos kommentár kíséri. A hatalmas kivetítőkön pe¬dig a pálya nem, vagy kevésbé látható részein történő események láthatók élő¬ben, majd pedig lassítva – ahogy a tévében. (Az eseményt az Eurosport közvetíti.)

Még mindig a p ályán...
Amikor nem időmérők vagy versenyek, akkor látványos bemutatók zajlanak a pá¬lyán. Ilyen a Renault Sport Show, amikor négy sportautót bűvöl meg négy kasz¬kadőr a volán mögött... Meg az autó tetején állva. A gumifüst száll, miközben az autók milliméterekre egymástól száguldanak fel-alá a célegyenesben, a közönség nagy örömére.

Idén ismét eljön Jean Ragnotti! Az egykori rali világbajnok úgy bűvöli autóját, mint¬ha lába meghosszabbítása lenne: hatalmas tempóval haladva képes 360 fokos pi¬ruettre, akár többször is egymás után. Amit ő tud, azt nagyon kevesen tudják!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

És idén is lesz Forma–1-es bemutató! A Lotus Renault GP csapata eljön a magyar¬országi WSR-re, ahol az állandóan látogatható élő bokszból naponta háromszor kigurul a pályára a Forma–1-es autó és megismerteti a nézőkkel az autóverseny¬zés csúcsának élményét.

A tervek szerint a Renault Forma–1-es kamionja is bemutatkozik a pályán, illetve a Renault Trucks kiállítási területén.

A pálya mellett
Miközben a pályán folyamatosan zajlanak a versenyek és a látványos bemutatók, a pálya mellett egész nap rengeteg, minden eddiginél bőségesebb szórakozási lehetőség kínálkozik (természetesen ezek is ingyenesen!)
Lesz látványos LI–2-es légi bemutató, vidámpark ugrálóvárakkal, pedálos autóversenypályával, körhintával, arcfestéssel, táncosokkal; kerékcsere-verseny, szimulátorok minden mennyiségben, autókiállítások, autós múzeum, technológiai, biztonsági és környezetvédelmi bemutatók; gyerekprogramok, vetélkedők, kamionok – csak néhányat kiemelve.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Állítsd ki Te is a Renault-d!
A rendezvényen szervezői lehetőséget biztosítanak a Renault gépjárművek utólagos átalakításának bemutatására is, így ha átépített autóval rendelkezel ezen a márkán belül, és van kedved standunknál kiállítani – egyúttal több, mint százezer embernek megmutatni – jelentkezz nálunk már most, a [email protected] címen! A levélbe írd meg neved, telefonos elérhetőséged, valamint a Carstyling azonosítód, vagy ha az autód nem szerepel nálunk, mellékelj néhány képet róla az üzenethez.

Szüntelen szórakozás – határok nélkül
A WSR szlogenje: Szüntelen szórakozás! Ez itt más versenyekre jellemző kötöttsé¬gek nélkül érvényes, hiszen mindenki oda ül, ahová csak akar: a célegyenes mel¬letti Gold, vagy Super Gold fedett tribünök egyikére, a célegyenes végén található első kanyar melletti lelátóra, a bokszok épületének tetejére, a lelátók közti füves területre... bárhova.

A WSR-en állandóan nyitva a Paddock – a csapatokat kiszolgáló kamionok, a szer¬vizek és a versenyzőpihenők területe –, ahol összefuthatnak a versenyzőkkel, megnézhetik, hogyan készítik elő a versenyautókat; ráadásul mindkét nap kinyit a bokszutca is, bepillantást engedve a csúcskategóriás autóversenyzés legtitkosabb kulisszái mögé.

Belépési infók és egyebek
Az ingyenes belépőjegyek június első felétől elérhetőek a Renault márkakereskedésekben – itt az ingyenes programfüzet is beszerezhető –, de az internetes oldalon is elérhetők lesznek. A szervezők idén is ingyenes buszjáratok indításával könnyítik meg a pályára kijutást.

Jegyezd fel tehát a naptáradba: 2011. július 2-3. (szombat és vasárnap), Hungaroring, World Series by Renault! További infók a lenti webcímeken.