Anno, mikor a Mercedes G63 AMG 6x6-osáról röppentek fel az első hírek netszerte, a virtuál tunerek egy szempillantás alatt rácsaptak a témára. Hirtelen szinte minden valamirevaló luxusterepjáróból lett - digitális - hatkerekes verzió, azt azonban kevesen gondolták volna, hogy valaki tényleg megépít valami hasonló szörnyet.

Aztán most mit ad az ég, szembejön ez a kép egy ekként épülőfélben lévő X5-ösről. Bizonyára sokan beleszaladtak már - a sok megosztás miatt elég nehéz is kikerülni - utánanéztünk egy kicsit, mit lehet tudni erről a gépről.

Kis keresgélés után egy norvég autóhifi-műhely, a Ground Zero márkát láthatóan előszeretettel alkalmazó Nautiluz Creation weboldalán kötöttünk ki. Az X5 az ő demóautójuk, átépítések terén pedig nem az első inkarnációját éli már meg.

Az X5 korábbi verziója

A legutóbbi verzió sem volt piskóta: az autóba tuszkolt csaknem 1,3 tonnányi (!) installáció dübörgését egy 40 mm vastag (!!) plexi falú ládába épített három mélynyomó, valamint az egyedi karbon ajtópanelekbe pakolt 20 db (!!!) 20 cm-es mélyközép adta. Az erősítők hűtését közvetlenül a klímaberendezéssel oldották meg, amire szükség is volt, hiszen teljesítményben valamivel több, mint 45.000 Wattot tudott a rendszer. Ez a szám pedig most tovább növekszik...

Elég egyedi az ajtók megoldása is: a lehető legerősebb hangzás érdekében az első és a hátsó darabokat egyetlen nagy szárnnyá hegesztették össze, gyakorlatilag "kupé" lett az X5-ből.

Az új verzióról csak néhány képet publikáltak, a technikai oldalról így sok dolog nem derül ki egyelőre. Annyi biztos, hogy nyár óta épül a gép. Demóautó lévén az valószínűsíthető, hogy a triplázás csak optikai célokat szolgál, a hajtás így aligha fogja érinteni a harmadik tengelyt. Persze ki tudja.

A megnyújtott hátsó traktusba brutálisan komoly Ground Zero installáció készül, ennek előkészületeit már a kivágott MDF-panelek formájában is felfedezni a képeken.

Itt tartunk egyelőre, további részletek a galériában - kíváncsian várjuk, mi sül majd ki ebből!

Forrás: Nautiluz Creation