A Rennen Forged neve által fémjelzett, teljesen átfaragott Nissan Silviával a tavalyi SEMA Show-n futottunk össze, a Toyo Tires részére fenntartott kültéri placcon. Egyike volt az emlékezetünkben leginkább megragadt gépeknek, nem véletlenül!

Az 1998-as Nissanra tekintve először azon gondolkozik el az ember, hogy mit is lát valójában. Hátulról oké, hogy egy kiszélesített Silvia, na de elöl mintha nem ilyen lámpákra emlékeztünk volna. A megoldás a Rocket Bunny "BOSS" V2 kitjében rejlik, mely kifejezetten ehhez a típushoz készül. A stílusos sárvédő-szélesítések, küszöbök, diffúzoros far és fékszárny mellett ez a szett kompletten új, leginkább a veterán Skyline-ra - mások szerint 1970-es Pymouth Barracudára - emlékeztető frontot is kínál, a hozzá tartozó fényszórókkal és persze beépítőkeretekkel együtt.

Erőforrásként egy Tomei turbókittel házasított SR20DET dohog a motortérben, a futóművet illetően pedig az Air Lift Performance V3 airride rendszere ülteti földig a kasztnit. A mgállásról DBA tárcsákkal szerelt Brembo fékek gondoskodnak.

Amit pedig a Rennen hozzátett, azok természetesen a mutatós szatén bronz küllőkkel és króm peremmel rendelkező háromrészes MV20 felnik. A 18 colos garnitúra elöl 10, hátul 12,5 col széles görgőkből áll össze, 265/35 és 315/30-as Toyo Proxes R888 abroncsokkal szerelve.

A kasztni egyedi gyöngyház-narancs fényezése az WD Ultimate Auto Body munkája, odabent pedig Takata övekkel ellátott Recaro sportülések, valamint a JL Audio hangrendszere található.

A tetőre szerelt biciklitartók már csak a habot adják a tortán, összképben és hangulatban viszont valami hihetetlenül el lett velük találva a gép. A Silvia mellett parkoló platós Hakotora Skyline-nal együtt számomra vitathatatlanul a SEMA egyik legszívmelengetőbb szegletét alkották ott ketten, azon a hűvös sivatagi reggelen.

Forrás: Rennen Forged