Újra egy patent darabbal ismerkedünk meg közelebbről az idei European Tuning Showdown felhozatalából. Bradley Ross Londonból hozta át bimmerét a neves német megmérettetésre, ami bizony balkormányos szemmel is megér egy-két ajtócsapkodást!

Európa legrangosabb és legszínvonalasabb autós szépségversenye az elmúlt évekhez hasonlóan pazar felhozatallal vonultatta fel a szezon tuning autóinak krémjét, az Öreg Kontinens minden tájáról gondosan összeválogatott TOP 64 tuning autóval.

Amit ez a brit úriember művelt ezzel az 1989-es évjáratú E30-assal, mindennapinak semmiképpen nem mondható, pláne a világnak ezen az oldalán. Amerikai autóépítőtől sokkal inkább el lehetne képzelni egy hasonló konverziót, mondjuk arrafelé már egy Rocket Bunny szett sem számít igazán nagy újdonságnak ezen a típuson.

A lényeg - ahogyan arról a rendszámtábla is árulkodik - ez esetben azonban a motorháztető alatt található. Hősünk a gyári aggregátot egy hatliteres Chevrolet V8-assal helyettesítette, két hatalmas turbó és fullon kovácsolt alkatrészekkel megerősített belső társaságában.  A motorteret már így is műalkotásként kitöltő erőmű egy erőteljes króm- és polír és karbonkúrát követően kapta meg végleges formáját, mely gyakorlatilag garantálja a körülötte található állandó látogatógyűrűt: hihetetlenül durván néz ki.

A motor 880 lóerős jelen állapotában, Bradley állítása szerint pedig 204 mérföld/órával - azaz 328 km/órával - is terelgette már a könnyű, karbon elemekkel bőven megtűzdelt kasztnit. A komplett front rész ebből az anyagból készült, beleértve a "rövid" motorháztetőt is, melyet csak show-célokra pattint fel, a gép egyébként rendszeres utcai használatban van. Nem mindig mondható ez el egy show-autóról, igaz?

Nem lehet panasz a külsőre sem: a fényezés - már ahol nem a nyers karbon villan - egyedi szeder-metál színben pompázik, felnik terén pedig háromrészes Hartge görgők kerültek fel. Odabent egyedi bordó bőrözés található, szintén ezzel kárpittal bevont Recaro sportülésekkel. A csomagtér dísze pedig az egyedileg épített tolórudas felfüggesztésben keresendő - legalábbis ami kilátszik belőle.

Bradley munkáját az ETS bírái is elismerték: Martin Európa TOP 64-asából az előkelő 12. helyet szerezte meg a versenyen, ami az idei erős mezőnyben igencsak kiemelkedő eredménynek számít. A díjátadónál azért kapott egy kis fricskát a német speakertől, az akkor még friss Brexit kapcsán: "Tudtad, hogy jövőre már útlevéllel kell jönnöd az ETS-re?" - hát, ez azért övön aluli volt nevet

További képek a galériában!