Honda S2000. A japán gyártó megunhatatlan formájú roadstere mindmáig hatalmas népszerűségnek örvend a tunerek körében, a típushoz elérhető megannyi háttéripari kiegészítőnek, na és persze az utánozhatatlan életérzésnek köszönhetően, amit eme kis sportautó nyújtani képes.

Jon Cetrangolo is már időtlen idők óta birtokolja a saját, 2003-as évjáratú modelljét, ami számos változatot megért már az évek során. A svájci szcéna leginkább az előző, matt zöld verzióban ismeri a gépet, valamint magát Jon-t, aki egyébként a The Family tuning klub egyik alapítója, de mellette számos csapat - pl. Violent Crew, BattleGang, Strictly Static - elismert tagja is.

Az igazi áttörést a jelenlegi formájában érte el az autó, mely rengeteg munkát és átdolgozott éjszakát követően 2018-as szezonra ért be teljesen. Habár számos hihetetlenül módosított példányt látni akár Európa-szerte, Jon valami egészen egyedit alkotott. Nincs is jobb bizonyíték minderre, minthogy az idei évben bekerült kontinensünk legrangosabb szépségversenye, az European Tuning Showdown mezőnyébe, ahol Európa TOP 50 tuninggépével mérethette össze a vasát.

A dolog legszebb része, hogy a módosítások alig változtattak a klasszikus formán. A front egy 2004 előtti gyári lökhárító, karbon formában egybegyúrva az OEM koptatóval. A folytatást full karbon sárvédők, ajtók, valamint küszöbök hozzák, mintha csak az Autodocnál szerelték volna fel a gépet.

A hátsó lökhárító csont gyári, a a műanyag elemeken azonban bőven találni ízlésesen kivitelezett karbon opciókat. A mankókerék helyét az airride tartálya foglalja el, a rendszert az Airlift Performance alkatrészeiből pakolták össze.

A fitment ehhez méltóan elöl-hátul pazar, a kiszélesített sárvédők gyönyörűen passzolnak a hellaflush stílusban bedöntött, egyedi, mély peremes 19 colos BBS görgőkhöz.

Motorilag Jon maradt a legendás kétliteres szívónál, ami még ma is viszi a prímet a gyári 120 LE / literes teljesítményével. Az extra 40 lovat légszűrőrendszer, kipufogó, valamint némi ECU tuning adja a méneshez, a motorháztető alatt pedig amit lehet, karbonba csomagoltak.

Az utastér komplett vörös bőrözést, sportkormányt, valamint bukóketrecet kapott. Minden létező elemet velúr, vagy nappa bőrrel, illetve karbonnal vontak be. A végeredmény egyszerűen pazar.

Érdemes megfigyelni a számtalan apró, de rendkívül stílusos trükköt, amivel az egyedi elemeket is még egyedibbé varázsolták. Legyen szó akár hátsó szárny konzoljából kivágott felkelő nap motívumról, ami megjelenik a toronymerevítőn is, az amerikai piacos első lámpákban található piros gyűrűről, a karbonozott tükrökről, vagy akár az autószerte mindenütt szigorúan alkalmazott aranyszínű csavarokról.

Az összhatás és a kivitelezés minősége több, mint tökéletes, ezt pedig az ETS bírái is értékelték: Jon a negyedik helyen végzett az idei versenyen, ami hatalmas elismerés egy - kvázi - utcai autó, pláne egy ennyire tuningolható modell számára!

Az autóról további képeket a galériában találtok.