Ádám nem egy szokványos járgányt választott építése alapjául, nem az ország sokadik E30-asát, vagy hármas Golfját szerette volna megépíteni, választása egy Renault Thaliára esett. Igen, ez az autó, ami a magyar közlekedési kultúra legalsó lépcsőfokán található talán egy kicsit jogtalanul. Ez az autó, aminek a tulajdonosára szánalommal néznek, mert azt gondolják, hogy neki csak ez jutott. Ez az autó, aminek a volánja mögé vagy egy kalapos nyugdíjas bácsikát vagy egy a félelemtől remegő kezű hölgyet képzelnek. Ádám, ezeket a sztereotípiákat megdöntve kezdett autója építésébe lassan már vagy 5 éve.

Az építés a szokásosnak mondható dolgokkal kezdődött: felni, ültetés, kezdetleges hifi. Az idő előrehaladtával viszont egyre komolyabban merült bele. Az autó 2018-ban kapott egy airride-rendszert, Japan Racing felniket, illetve komolyabb hifit. 2020-ban már egy telifényt és egy újramatekozott JR10-es felniket. Az összkép pedig hibátlanra sikerült.

Időközben pedig Ádám vásárolt magának egy másik autót, egy Lexus IS 220d-t, és gondolhatnánk azt, hogy a Thaliától megvált vagy háttérbe szorult, de nem. A Lexus mellett is ez a „kispolgári” maradt a projektautója.

Részletesen az autóról Ádám szavaival:

"Sziasztok, az én nevem Orgonás Ádám és van egy bolond Thaliám.
2004-es kiadású 1,5 Dci motorral szerelt kis autó. Az autóban se klíma se fordulatszám mérő. Mondhatni egy fapados változat. 2015 decemberében lett a tulajdonomban, mint első autó. Egy idősebb Úré volt, aki az akkor 11 Éves autó mindössze 107.000 Km-t tett. Belül jó kis zebra mintás ülés huzattal megspékelve egy króm lábtörlővel. Kívülről volt rajta pár hiba, amik már azóta orvosolva lettek.

2016 januárjában az autómat összetörték. Új gömbcsukló, sárvédő, lökhárító, lámpák kellettek. Ebben az évben nem csináltam vele sok mindent. Vettem alá egy 15” alu felnit, ami vissza gondolva nagyon csúnya volt. Raktam bele egy Pioneer fejegységet, hangszórókat, illetve egy kisebb mélyládát.

2017-ben az autó kapott egy 15” Opel Intra felnit és egy Apex 60/40 ültető rugó szettet. Ebben az évben történt egy olyan, hogy szabályosan parkoltam és belementek az ajtómba. Próbáltam mindent magam csinálni. Vettem rá tetőcsomagtartót, amire egy nagy napozó ágyat és egy házilag készített fa szörfdeszkát tettem. Ekkoriban már éltem az autós találkozókat, elmentem mindenfelé az országban.

2018-ban már komolyabb változások voltak. Télen már megvettem az ez évi szettet, ami JR 10 volt, arany belsővel és ezüst peremmel 16”-ban. Ebben az évben Drako féle airride-ot is kapott. A levegős futómű életem egyik álma volt. Ebben az évben is próbáltam a Hawaii vonalat követni. Készítettem egyedi matricát „Alowha” , amit az autó oldalára tettem. Itt már viszont a fa szörfdeszkát egy rendesre cseréltem. Év vége felé a JR felnit eladtam és szélesített lemez felnit tettem fel. Sajnos ebbe az évben is nekem tolattak egyszer, de hála égnek nem lett komolyabb sérülés.

2019-re eladtam a deszkát is, leszedtem a matricát oldalról. Mivel én az egyik nagykereskedelmi áruháznál dolgozok, így viccből csináltam egy sablont, amin az állt, hogy „Spair” . Aztán gondoltam egyet és felraktam az autó oldalára. Megoszló volt a vélemény róla. Vettem egy gyári Renault Nerva Sport 17” felnit. 6,5J volt, amin elől 165/35 gumi, hátul pedig 165/40 gumi volt. Szépen mutatott vele, amikor leült.

2020-ra már teljesen más terveim voltak vele. Szerettem volna teljesen kilakatolni, mert amikor még 2016 januárjában megtörték hátul volt még egy kis hibája.  Lakatolás után kapott egy teli fényt, így teli bordó színű lett az autó. Voltak olyan elemek, amik alapból fekete műanyagok azok pedig újra lettek fújva feketével, hogy új hatást keltsenek. Idén újra JR10re esett a választás viszont most ezüst színű és polírozott peremű. A felni maga 8J széles 165/40-es gumival, 8mm nyomtáv miatt, hátul pont az ívre ül. Az idei évre semmilyen matricát és dizájnt nem terveztem, inkább minél egyszerűbb hatásra törekedtem. A hátsó lámpáknak csak a fehér részét fújtam le sötétre. Oldalsó indexek is kaptak egy sötétítést. Apróbb beltéri elemek lettek cserélve benne amik koptak/ repedtek.

Az autó belsejében hifi rendszert kezdtem el kidolgozni és beszerezni mindent. Apró kis rendszerből mára komolyabb lett. Sikerült is hangnyomás versenyeken elég szép eredményt és helyezést is elérni. Tesóm segített főképp a hifiben, ahol a „Kezdő Frekvencia” 800 wattos kategóriában 2018-ban és 2019-ben bajnok lettem. 146,6 dB sikerült elérni frekvencia mérésen csomagtartóból. 2020-ra egy B2 1200.1 erősítőm lett, B2 mélysugárzóval. A két első ajtópanelem módosítva lett, hogy kettő 16cm-es hangszóró elférjen. A csomagtartóból kivettem a gyári szövetet, a helyére laminált padlóból készített burkolat került.

A csomagtartó, illetve mind a 4 ajtó bitumen lappal lett szigetelve. Hifi terén az autó teljesen át lett kábelezve, illetve elrejtve.

Az autó mindennapos használatban van. Ezzel megyek dolgozni, nagy bevásárlásra, ha kell futót húzok vele. Van amikor „bulis autó”, de minden kötelező szervizt megkap.

Az autón még van pár dolog amit szeretnék megvalósítani. Ilyen például a napfénytető beszerelés, bőrülés, ablak üvegek fóliázása, csomagtartó dizájn kialakítása, illetve az ajtók újra kárpitozása.

Köszönetet szeretnék mondani Farkas Sándornak és Katona Ádámnak, akik az autó megépítésében sokat segítettek.

Remélem nem csak egy BruTháliát láttok benne :D"