Az idei SEMA Show nem szükölködött durván átépített, a gyári magasságtól akár egy méterre megemelt irgalmatlan pickupokban. Most lássunk egy példát a másik oldalról is!

Ahogyan az európai aggyal leginkább felfoghatatlan "lift kitek", úgy a különböző kishaszonjárművek földre rakása is meglehetősen gyakori átalakításnak számított idekint. Az efféle átalakítások alanyai többségében már bőven veterán korú, de patika módon felújított amerikai platósok voltak (pl. a Chevrolet C10 kifejezetten népszerű típus ebben a témában). A már nevéből is sokat mondó, Wicked Welds Custom Shop építése ebből a szempontból is kilógott a sorból.

Az egyedi gyártású alvázak, nyúlványok és felfüggesztések készítésével foglalkozó kis kolorádói műhely egy negyedik generációs, japán belpiacos Mazda B kisteherautót vett kiindulási alapként, ami alaphelyzetben így néz ki:

Mazda B2600i pickup, ahogyan gyárilag megálmodták

Ami lett belőle, az pedig így:

Na jó. hagyunk egy kis időt.

A gyakorlatilag teljesen kipucolt bódéból álló kasztni teljes hosszában látható, már-már műalkotásnak beillő egyedi alváz és futómű kombó hihetetlen látvány, egyúttal a létező legkomolyabb referencia a Nick McDonald vezette garázsnak. A plató úgy ahogy van, kikukázásra került a gépről, a benzintank, valamint az airride tartálya az egyedi építésű váz e célra kialakított rekeszeiben foglal helyet. Igen, levegős a kis drága, méghozzá a kaliforniai Slam Specialities rendszere került alá, a földre rakva pedig a kasztni legmagasabb pontja nagyjából derékig ér.

Az Takata övekkel, Recaro ülésekkel és Key's sportkormánnyal operáló utastér totálisan puritán képet fest, nem így  a fehérre festett Seven K felnigarnitúra, kombinálva a a makulátlan kasztnival, mely a PPG Paints gyönyörű Dodge Challenger blue fényezését kapta.

A már így is hihetetlen alkotás utolsó legkomolyabb meglepetése a motortérben van. Már az autó hátulján lévő Rotary Power feliratból is gyanús, hogy a gyári 2.6 literes, soros négyhengeres aggregátot hiába is keresnénk. A helyét egy hatalmas Comp turbóval, valamint a tűzfal elé kivezetett kipufogócsonkkal házasított Wankel erőforrás vette át, ami valaha egy RX7-esben teljesített szolgálatot.

A durván beteg építés az utolsó pillantra készült el és kapott helyet a Central Hall mellett húzódó, meglehetősen árnyékos Grand Lobby területén, a szervezők pedig a Battle of the Builders mezőnyébe is beválogatták. A TOP10-be itt nem került be, a Mothers szépségversenyén - amin többek között a két a Rocket Bunny E30-as is indult - viszont egyértelműen díjazott lett.

Nos, otthoni szemmel nézve valahol itt kap új értelmet az a fogalom, hogy Show Stopper...