Norman szabadidejében is a kerekek megszállottja. Robogózással kezdte, majd jött a mountain bike, végül pedig a jelenlegi nagy szerelem, a downhill. Ehhez pedig megfelelő vas is kell.

Ráadásul nem csak a sporthoz, hanem a méretes kerékpár szállításához is, ezért esett a választása egy kombi Audi A4 B8-asra. A 3.0 literes, dízel erőforrással operáló vasat az elektronika optimalizálásával, valamint sport légszűrőrendszer beszerelésével 313 lóerőre és 620 Nm nyomatékra húzta fel. A teljesítményt optikailag is alátámasztandó, előre RS4 frontot, hátulra pedig két 100mm átmérőjű krómvéget pattintott fel.

A futóművet airride rendszer ülteti meg, az úttartásról pedig stabilizátor kit gondoskodik. Felnik terén első körben a Dotz Revvo fekete küllős, 8,5 x 20 hüvelykes garnitúrája került fel, később, a hátsó tengelyen hősünk 9.5 colra váltott szélességben. 35-ös ET-vel még ez is simán befért. A módosítással együtt némileg változott a design is: a kasztni sötétbarna metál fényezést kapott, ehhez pedig a Revvo bronz verzióját szerelte fel.

Bármelyik változatot nézve, igazán impozáns pakolós gépet hozott össze Norman, amit elég sokan elfogadnánk a hétköznapokra. A felni egyébként hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel is) bír, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhető. A Dotz márkát itthon az Alcar Hungária forgalmazza, ha tetszik a Revvo, itt találsz róla több infót. Sőt, akár fel is próbálhatod az autódra a 3D konfigurátor segítségével.

Forrás: Dotz Mag