Habár viszonylag sok cég mondta vissza a részvételét a SEMA Show-n, vagy csak "spórolósban" rakta össze a standját az idei eseményre, azért voltak igen üdítő kivételek. A Toyo Tires például biztosan nem tartozott a visszafogott kiállítók közé, olyan pazar felhozatalt hozott össze, amit még "békeidőben" sem láttunk tőle!

Legyen szó Európáról, vagy Amerikáról, a Toyo Tires nemigen hagy ki egy nagyobb autóshow-t sem. Ha pedig már kitelepül valahova, mindig maradandót is alkot, jól láthattuk ezt az eddigi SEMA Show-kon, Essenben, vagy akár a Tuning World Bodensee-n.

A hazai közönség már nálunk, az AMTS-en is jó párszor megbizonyosodhatott róla, hogy ahol a gumigyártó logója feltűnik, ott szinte bizonyos, hogy az adott buli legkomolyabb látnivalói közül csemegézhetünk. Nálunk, a hazai importőrnek, az Abroncs Kereskedőháznak köszönhetően évről-évre komoly nemzetközi autókülönlegességekkel találkozhatunk - na de azért a világ legnagyobb háttéripari show-jának felhozatalában igencsak domborítani kell, hogy a stand emlékezetes maradjon. 

A jó bevált recept szerint, a gumigyártó fő standja fix a Las Vegas Convention Center területén: a South Hall és a Central Hall közti forgalmas szabadtéri átjárót foglalja el évről-évre, ahol exkluzív környezetben, pazar gépparkkal várják a látogatókat. Mivel a nevadai sivatag közepén nemigen kell számítani csapadékra (vagy akár egy szem felhőre) ebben az időszakban, a placc remek helyszínt biztosít a brand erősítésére.

Ugyanakkor már 2018 óta csak részben nyitott az installáció: az építések zöme egy jókora, klimatizált, este bevilágított sátorban foglal helyet, ahol bármely napszakban jó fényviszok között tekinthetők meg az autók. A hűsítésre pedig idén különösképpen szükség is volt, hiszen a SEMA konstans 30 fok feletti hőségben zajlott - el lehet képzelni, milyen kellemes élmény lehetett ilyen feltételek mellett a kötelező maszkviselés...

Az igényesen felépített, Toyo Tires Treadpass, vagy Toyo Road néven becézett területen volt a legdúsabb koncentrációban megtalálható a brand jól ismert kék-fehér logója, az installációk árnyékában ezúttal is remek kis lounge-ot hoztak össze, külön pihenőrésszel, kellemesen chilles elektronikus zenével, valamint természetesen egy regimentnyi kiállított abronccsal, a legújabbak közül. 

A Toyo Tires Immáron nyolcadik éve vesz részt a rendezvényen a hirhedt folyosóval, az idei gépparkot pedig egytől-egyig frissen elkészült, máshol még nem látott építésekből rakta össze, melyek világ-első leleplezése a Treadpass területén történt a nagyközönség számára. Nézzünk is meg egy párat közülük közelebbről!

Craven Performance Chevy K5 Blazer

Ben Craven és csapata, a Craven Performance alkotása ez az 1972-es Chevrolet K5 Blazer, amit elhunyt édesanyja, Trina emlékére épített. A terepjárót egy vérbeli strand-krúzer kabrióvá alakították át, az egyedi építésű, de a gyári kasztni vonalait követő bukóketreccel, a magasra emelt futóművel és a plató oldalával egy szintbe hozott egyedi ajtókkal. A terepautós feelinget az egyedi, dupla-pótkerekes konzol biztosítja a hátsó traktuson, de megér egy misét a teljes utastéren keresztülhúzódó fém középkonzol is odabent. A Blazer természetesen a Toyo Open Country M/T® abroncsait kapta.

DeLorean DMC 12 by Tim Moceri

Az elsősorban a versenyautók világában tevékenykedő Tim Moceri és csapata az autós történelem egyik ikonikus legendáját, az 1982-es DeLorean DMC 12 egy példányát alakította át saját fogásai bevetésével. A cél egy korhűen durva sportautó megalkotása volt, melyhez Khyzyl Saleem egyedi widebody kitje, a Ferrari F40 által inspirált transzparens motorfedél és az IMSA inspirálta ikerturbó-rendszer adta a fő iránycsapást. A DeLorean felnijeire a Toyo® Proxes® R888RTM abroncsait feszítették.  

Lexus LC 500 by Gordon Ting

Gordon Ting Lexus LC 500-asa immáron a 18. építés, amit a SEMA keretei között mutat be. Az impozáns kabrió karbon kiegészítőket - köztük egy, csak prototípus formában létező speedster-tetőtakarót - Artisan Spirits kipufogórendszert, Brembo versenyfékeket és állítható magasságú KW futóművet kapott. A 21 colos Titan-7 felniken pedig a Toyo Proxes Sport abroncsai feszülnek.

Brandon Miller Nissan 300ZX

Brandon Miller 1986-os Nissan 300ZX-e méltó ékköve az építő több mint 20 éves munkásságának. A veterán sportautó letisztított motorterében egy RB28-as erőforrás lapul, melyhez egyedi, titánium leömlő, valamint kipufogórendszer párosul. Az alváz elemei az S14-esből származnak, abroncsok terén pedig a Toyo® Proxes® R1RTM-jei kerültek fel.  

Jonathan Grunwald Mazda RX-7

A legendás Mazda-tuner, Jonathan Grunwald RX7-ese garantáltan egyike az idei SEMA Show leginkább fotózott járműveinek. A keréken mérve 1.000 lóerős 20B Bridgeport erőforrást a Garage Life és a Lucky 7 Racing építette, melyhez Garrett Motion G42-1450-es turbó és egy hatsebességes HGT szekvenciális váltó párosul. A mutatós légterelőkkel szerelt kasztnit a KW egyedi versenyfutóműve ülteti a földig, a felniken pedig Toyo Proxes R1R abroncsok feszülnek.

A Toyo exkluzív hazai forgalmazójánál megtaláljátok a legjobb gumiabroncsokat, a nagy választékot IDE KATTINTVA tudjátok megtekinteni!

TOVÁBBI CIRKA 400 FOTÓT MÉRETES GALÉRIÁNKBAN TALÁLTOK! Érdemes végiglapozni a képeket, minden komoly gépet részletekbe menően szétfotóztunk - a közreműködésért ezúton is hatalmas köszönet illeti Lamboboy-t ;)

További anyagaink - még több képpel és videóval - pedig ezen a linken gyűlnek. Még rengeteg lesz belőlük, tehát nézzetek vissza gyakran ;)