Ha meg kérdezné tőletek valaki, melyik európai társadalmat tartjátok a legintelligensebbeknek, melyiket neveznétek meg? Ismerek valakit, aki szemrebbenés nélkul azt mondaná, hogy a Hollandokat.

Ezért is voltam különlegesen kíváncsi a múlt vasárnap megrendezésre kerülő Hondafest-re. Ez nem más, mint egy GT EVENTS nevezetű produkciós csapat szervezéseben, idén harmadik alkalommal lezajló, több ezer látogatót csalogató és legalább 1.500 Hondát felvonultató hangulatos "kis" találkozó.

1.500 autó alaphangon sem kevés, viszont a kinti viszonylatokat ismerve nem is egy hatalmas létszám. A különbség az, hogy míg mondjuk itthon nagyon szép eredménynek számít, ha összejön ennyi - bármilyen - gép ugyanabból a márkából, odakint ez főként a minőség, nem a mennyiség mérőszáma. Nem ok nélkül hirdetik Európa legnagyobb Honda találkozójaként!

Érezhetően laza, de profi szervezés, rengeteg hely, a parkolókat is beleértve: mind jól jellemzik az említett Honda bulit. Több tucat JDM autó, melyeket Hollandiában, Belgiumban és Németországban is gond nélkül forgalomban használhatnak az erre vágyó fanatikusok.

Mondhatnám azt is, hogy amerre nézett az ember, ott jobbkormányos verda tűnt fel a hozzáértő szemnek. Tucatnyi DC5, JDM front-os DC2, helyenként egy-egy EK9-es Civic. A sokaságban rejtőzködő, szintén csak japánban kapható FD2 Civic Type R-k, vagy egy hamisítatlan Mugen FN2 Civic Type R, lehetne az előétel. Több tucat S2000, több száz különböző generációs Civic, Prelude, CRX, utcaitól a F&F stílusú showcar-szintű építményekig. Elmondhatom, volt itt minden.

A rendezvény népszerűsége nem csak a bravúros szervezésnek köszönhető, de a remekül megválasztott helyszínnek is. A közvetlenül az autópálya mellett fekvő hatalmas beton terület egy Venlo nevű holland városka szélén helyezkedik el. Maga a település pedig a német, belga és holland hármas-határ közelében. Mondanom sem kell, hogy tömegével voltak autók mindhárom országból.

Igazán látványos építésekkel volt jelen a Hybrid Racing által szponzorált és HondR logót viselő brit csapat. Legnagyobb látványosságként említhetném az általuk építet fehér Prelude-öt, melyet lefotózni is rendkívül nehéz volt, annyian gyönyörködtek benne folyamatosan.

A mindössze nyolc órás rendezvény programját látványos versenyekkel töltötték meg a szervezők. Autós gyorsulási verseny stílusban pörgött egy úgy nevezett Kickdown Competition, ahol a versenyzők egy megjelölt pontig gyorsultak ezután pedig egy másik megjelölt pontig kellett megállniuk az autókkal. A gyorsulást, pontosságot és fékerőt legjobban kihasználó versenyző vitte haza a fő díjat, az EBC ajándékutalványát.

Ügyességi és szlalom versenyen is összemérhették saját és autóik képességeit a versenyzők egy ULTRA RACING HANDLING COURSE nevezetű pályán, a rendezvény kellős közepén, beton kordonokkal körbevett pályán. Említésre méltó részlet, hogy az érdeklődők egyszerű regisztrációért és felelősségvállalási nyilatkozat aláírása ellenében ingyen vehettek részt az összecsapásokban mint utasok. Feltéve persze, hogy a Hondában volt hová ülni. A 15 eurós beugró autóként sem volt egetverő.

A másik kiemelt, ráadásul teljesen ingyenes programra bárki, bármilyen autóval nevezhetett: ez volt a vizes pályán autózás. A szervezők egy oktatót is ültettek a bátor autós mellé, hogy segítsen javítani reakcióit és képességeit. Tuning - biztonság - ingyen? Ha én lennék a helyi rendőrfőnök, ennyi éppen elég lenne, hogy úgy intézzem az embereim elkerüljék a bár hangosan, de kulturáltan közlekedő Hondásokat erre az egy napra.

Autós szépségverseny, Honda tuningban nagy neveknek számító standok, kellemes akciók és a Hollandiában megszokott, kissé szeles idő jellemezte a rendezvényt. Sok mosolygós arc, a látogatókra maximálisan figyelve közlekedő Hondások, vagy éppen egy sétapálcával kilátogató öregúr a képek, melyek bennünk látogatókban maradnak meg.

Fényképezőgépem és képességeim is picit berozsdásodtak már, de egy galériával szeretnék ízelítőt nyújtani nektek a Hondafest-ről. Egy rendezvényről amelytől, semmiben sem maradnak el a hazai nem csak Hondás rendezvények. Nem volt jobb, rosszabb sem, csak egy kicsit más.

Ahogyan a fogadtatása is más a környéken élők részéről: például amikor a biciklis átkelőnél várakozó idős hölgy int a fiatal Hondásnak, hogy guruljon már tovább és ne tartsa fel a sort, mert a többi autót is meg szeretné nézni ahogy robognak hazafelé, na igen. Az megfizethetetlen!

Cikk és képek: Adrian Artimovic