Itt van az ősz, itt van újra. Ez pedig nem jelent mást Amerika nyugati partján, mint az autós élet beindulását. A nagy nyári kánikulákat követően (és persze a Covid miatti másfél éves kényszerpihenő után) maximumra pörögtek az autós rendezvények a világnak ezen a felén, így 2019 májusa után végre újra megrendezésre kerülhetett a kaliforniai Huntington Beachen a Cars and Copters jótékonysági autós találkozó.

A találkozó, ahol a tuningolt Lamborghini Aventadorok is csak tölteléknek számitanak. A találkozó ahol a hiper-sportautóké a főszerep, de emellett megférnek a tuning autók, hajók és helikopterek is a parkolóban. És a találkozó, amire személy szerint a legutóbbi óta várok.

Múlt szombat éjszaka fogtam is magam és átnyargaltam Los Angelesbe, hogy hajnalok hajnalán már a bepakolás elejétől szemügyre tudjam venni a nem mindennapi autócsodákat, amelyek java része saját lábon érkezett az óceánpartra.

A nap első sugaraival futottak be az első autók is a gigászi méretű parkolóba, igaz ezeket pont trélerrel hozták a közeli autószalonból:

  • Egy teljesen egyedi rendelésű, full-karbon McLaren P1 MSO (1/25 db)
  • Egy Mclaren P1 GTR versenyautó (1/58 db)
  • és a 2016-os genfi autószalonon is kiállított Pagani Huayra BC prototípus, mely a 00-ás sorszámot kapta az összesen 20 darabos (!!) limitált szériából.
     

Pár percre rá, megérkezett az első komolyabb konvoj is, ők már közúton tették meg az utat a találkozó helyszínére. A sort a “Draken” névre keresztelt Koenigsegg Agera RS vezette, melyből 25 darab létezik a világon.

Az őt követő Lamborghini Centenario Coupebol 20 darab, az Apollo Intensa-ból mindössze 10 darab készült. Mögöttük a “Honey” nevet viselő, szintén full carbon Koenigsegg Regera (1/80 db) és egy Koenigsegg CCX Ghost (1/2 db) gurult. Az impozáns sort egy Lamborghini Aventador SVJ Roadster Xago Edition (1/10 db) zárta.

A szervezők el is kezdték - VOLNA! - szépen körbekeríteni a parkolót kordonokkal, hogy ezáltal is védjék az egyenként is több millió dolláros autókat a tömegtől, de a tulajdonosok “szembeszálltak” velük és kifejezetten kérték, hogy ne zárják el az autókat a nézőktől és direkt úgy parkoltak, hogy kényelmesen bárki körbe tudja mindegyiket járni / fotózni! Ilyen hozzáállást nem nagyon tapasztaltam még sehol a világon, főleg nem olyan tulajdonosoktól, akik adott esetben 2-5-10 millió dollárnyi autócsodával érkeztek a helyszínre.

Ahogy jött fel a nap úgy érkeztek egyre nagyobb nagyobb számban megjelenni a különböző tuning Ferrarik, Lamborghinik, McLarenek és persze hiper-sportautók és a hihetetlen látványhoz gyakran elég komoly hang is társult.

Számomra az egyik legnagyobb meglepetést egy ezüst színű Ferrari Enzo felbukkanása okozta, mely ha önmagában nem lenne elég feltűnő, akkor már messziről meg lehetett mondani, hogy ez bizony egy tuningolt példány. A hangorkánért a Boden Autohause titanium kipufogórendszere volt felelos, mig a kerékjáratokban a HRE Classik szériás felnijei feszültek.

Az Enzo mellett a HRE-s srácok több megjelent géphez is adtak egy kis pluszt. Többek között a nap MÁSODIK Lamborghini Centenario-jához, egy Porsche Carrera GT-hez, egy szintén tuningolt F40-es Ferrarihoz, egy P1-es McLarenhez és a 23-as sorszámú Pagani Huayra Roadster BC-hez.

A hyper sportkocsik sora azonban itt még közel sem ért véget!

A rendezvény bejárata mellett egy egyedi rendelésű McLaren Speedtail Hermes edition kapott helyet, melyet külön a tulajdonos, Manny Khoshbin megrendelésére készitett el a McLaren és a Hermes divatmárka közösen. Pár lépéssel odébb a 84-es számú Pagani Huayra Roadster és egy Pagani Huayra BC Tempesta gyönyörködtette a partra kilátogató sokezres tömeget. 

Időközben a hypercar parkolo is kezdett megtelni, ugyanis befutott két ultraritka Pagani Zonda, egy Tricolore (1/3 db) és egy F Cinque Coupe (1/5 db), egy Bugatti Chiron Sport 110ANS, egy második McLaren Senna, egy LaFerrari, egy LaFerrari Aperta, egy második McLaren Speedtail, egy második Koenigsegg Agera RS “Valhall”, mindkét Koenigsegg Agera RS Final edition és egy Lamborghini Sian, mely a világ egyetlen V12-es hibrid meghajtású típusa.

A hypercar sor végére két speciális auto érkezett még: A Koenigsegg Agera RS World Record car, mely 2017 novemberében a SEMA Show alatt közúton ért el 447km/órás sebességet, ezzel több világrekordot is beállítva.

A másik autó pedig a második számú Koenigsegg CCX Ghost volt (így mindkét Ghost jelen volt a találkozón) mely egy speciális fóliát kapott, amire egy csekély pénzadományért cserébe bárki rajzolhatott, amit csak akart. A befolyt összeg a helyi rendőrség működési költségeihez, fejlesztésekhez járul hozzá, biztonságosabbá téve ezáltal a Los Angelestől délre fekvő partszakaszokat.

Az eseményen résztvevő hypercarok egyesével is az ékkövét jelentenék bármelyik autóshow-nak a világon és mindegyikről külön-külön is lehetne több oldalt írni, de igy együtt látva őket, még a legkeményebb autófanatikus is zavarba jön látvány-élmény sokktól.

A hiperautók mellett természetesen "hétköznapibb" vasak is megjelentek a találkozón: közel 900 darab Ferrari, Lamborghini, McLaren, Porsche, JDM autók és amerikai izom gépek is tiszteletüket tették a parton. Többségük tuningolva/átalakítva volt valamilyen formában, némelyikük egészen vad módon. Jópárat hamarosan újra láthatunk majd közülük a SEMA Show-n, melyrol vasárnaptól élőben tudósítunk!

Addig is jó böngészést a Cars and Copters-ről készült, giga méretű galériához! KATT IDE a képekhez!

A beszámolóért hatalmas köszönet Lamboboy-nak!