A német Audi specialista PPI-től már számos igényes koncepciót láthattunk. Megcsodálhattuk az átdolgozott R8-ast, A8-ast és a régebbi TT-t is. Legújabb projektjük pedig nem más mint egy robosztus Q7-es.


A tekintélyt parancsoló hűvös "Ice" eleganciát sugárzó külső megjelenésért az egyedi tervezésű optikai csomag a felelős, amely elsősorban nagyobb légbeömlős első és diffuzorral ellátott hátsó lökhárítót, küszöböket, valamint tetőszárnyat tartalmaz. Mindezt a sárvédőívek kiszélesítésével egészítették ki. A PPI Q7-es "Ice" elnevezése ellenére a teljesítmény inkább forrónak nevezhető.

A cég a dízel és a benzines erőforrásokhoz is készített egy kis szeretetcsomagot. A minimális erőnövekedés a V8-as 4.2 literes erőforrás esetében 47 lóerő és 45 Nm nyomaték, de a megfelelő beállításokkal a teljesítmény akár a 600 lóerőt is elérheti.

A PPI Q7-es menetteljesítménye pedig a következőképpen alakult: álló helyzetből 5.9 másodperc alatt gyorsul fel 100km/h-ás sebességre a végsebessége pedig akár a 295 km/h-t is elérheti.

Ekkora tömeg megállításához minimum egy betonfalra vagy pedig igen erős fékrendszerre van szükség. A PPI erről elöl 405x34mm-es hátul pedig 380x28mm-es féktárcsákkal gondoskodott. A tapadás mellett szintén biztonságot növeli a 22”-os brutális felnikre szerelt Michelin akár tartósan 315km/h-ás sebességre is alkalmas 314x4 Diamaris 295/30-es abroncs garnitúrája.