Bizonyára nem csak nekünk számít az év legjobban várt háttéripari eseményének a menetrendszerűen november legelejére datált SEMA Show, azon belül is különösképp az egyik legizgalmasabb program, a rendezvényt záró hatalmas találkozó, az Ignited. Nos, idén ez jobb volt, mint valaha!

A SEMA Ignited még 2016-ban, ad-hoc jelleggel indult, majd az ezt követő években már szervezett keretek között, a "fő" rendezvénytől függetlenül, bárki számára belépőjeggyel látogatható óriási afterpartyként mutatkozott be a nagyérdeműnek. 

A pénteki napon azóta a csarnokok már korán, délután négy órakor zárnak, addigra pedig a találkozó helyszínére vezető utat teljesen lekordonozzák és lelátókkal szegélyezik a kiguruló járművek számára, hogy a lehető legkulturáltabb körülmények között gyönyörködhessen mindenki a Convention Center pavilonjaiból átguruló autócsodák látványában, na és persze hangzásában.

Kétségtelenül, a legnagyobb buli maga ez a vonulás. Az addig csak csendes, élettelen kiállítási tárgyként megtekinthető gépek megelevenedése hihetetlen atmoszférát teremt, nincs az a Wörthi-Tó, ami ezt valaha überelni tudná. Működés közben látni és hallani a rommá tuningolt izomautók irgalmatlan V8-as erőműveit, vagy a földet karcoló import vasakat leírhatatlan élmény, mindehhez pedig a gyors naplemente után az autókból áradó fénykavalkád is társul. 

Az Ignited ráadásul idén a vadonatúj nyugati csarnok parkolójában, a Diamond Lot-ban került megrendezésre, ami történetesen a legendás vegasi szálloda- és kaszinósornak otthont adó Las Vegas Strip-en található. Ilyen háttérnél jobbat talán e sem lehet képzelni egy autós találkozóhoz és fotózáshoz, annyi biztos, hogy a környezet és a hangulat semmihez nem fogható!

Az Ignited csúcspontját, valamint fő látnivalóját azonban a Battle of the Builders autók felsorakozása és persze a díjak kiosztása jelenti, amely tulajdonképpen a rendezvény TOP 10 építését ünneplő nagyszabású ceremónia - aligha létezik a világon nagyobb elismerés, mint innen egy serleget hazavinni. Idén maga a lebonyolítás is merőben új volt, mint az eddigiekben, a mezőny szokás szerint hihetetlen komoly volt. A versenyzőket - és természetesen a győzteseket - hamarosan egy külön cikkben is bemutatjuk!

A díjátadó mellett megállás nélkül ment a gumifüstölés és a drift az erre kialakított arénában, a SEMA Show alatt is bevetett nagyágyúkkal, a közönséget pedig az autók látványa mellett több koncert is szórakoztatta.

Az afterparty menetrendje egyébként most is egy hagyományos, esti tuning találkozó feelingjét hozta - a kevesebb kiállító miatt valamivel kisebb méretben ugyan, de a valaha volt legszínvonalasabb kivitelben. Bitang V8-as motorok röffentek be, airride futóművek sziszegtek, hatalmas pickupok és kamionok villogtak karácsonyfaként, közben pedig minden úszott az ezerféle színű neonfényben, a hasonlóan színesen kivilágított, hihetetlen város közepén.

Ahogyan már egyszer, de akkor örök érvényűen megfogalmaztuk: túlzás a köbön, de végtelenül pozitív és szerethető formában, amit az ember csak akkor tud elképzelni, ha ott helyben, Vegasban, személyesen tapasztalja meg.

További részletek a galériában: csaknem 300 képben próbáljuk meg meg ismét legalább részben visszaadni azt a néhány órányi totálisan Fast & Furious életérzést, ami kint volt. További SEMA Show 2021 anyagaink pedig ezen a linken gyűlnek, még nagyon sok lesz belőlük, tehát érdemes gyakran visszalátogatni ;)

A fotókért hatalmas köszönet Lamboboy-nak!