A SEMA Show egyik legfrissebb keletű, azonban már most rendkívül fontos eseménye a Battle Of The Builders (röviden: SBOTB) díj kihirdetése. Ott voltunk, megnéztük a finalistákat!

Maga a verseny mindig az aktuális év tavaszán kerül kihirdetésre, ekkor jelentkezhetnek rá a építők szerte Amerikából - vagy akár a világ minden tájáról. Az esemény tulajdonképpen egy igen rangos szépségversenyt takar, melyre lényegében a rendezvény keretein belül kerül sor, a TV-show-val egybekötött szigorú előválogatás viszont már szeptembertől zajlik. Nevezni sem lehet akármilyen autóval: alapvető feltétel, hogy a SEMA valamely standján, vagy meghívottként a jármű fizikálisan résztvegyen a rendezvényen, a mezőnybe kerülés előtt pedig rendesen meg is szűrik a jelentkezőket.

A cirka 160 bekerült autót már a nyitás után járta végig a zsűri, melyet idén három szaktekintély részvétele fémjelzett: a Hot Rod és a Roadkill magazin képviseletében David Freiburger-t, a 4-Wheel és az Off-Road nevében Fred Williams-t, választották a bírák közé, továbbá az ismert szabadúszó újságíró, RJ deVera is a zsűriben volt. Ők mindenekelőtt a TOP 10-et választották ki a mezőnyből - akik közé bekerülni már önmagában hatalmas dicsőség - az autók pedig kiemelt helyet kaptak a SEMA Show-t záró hatalmas afterparty-n, az Ignited-on.

Akárcsak a hagyományos szépségversenyeken, a finalisták között már nem hirdetnek sorrendet, csak a TOP3-at díjazzák, melynek kihirdetésére is itt kerül sor, ünnepélyes keretek között. Nézzük sorban, kik is jutottak a legjobb 10 közé, nem kell hozzá amerikai autóőrültnek lenni, hogy néhány név legalább csak hallomásból ismerős legyen!

1965 Ford Mustang Fastback by RingBrothers

A Ringbrothers Mustangja három éve épül már, 2013-ban a kompletten (!!!) szupererős karbonból készült kasztnit mutatták csak be, most pedig a kész műről is lehullhatott a lepel. Az egyedi belsővel ellátott pillekönnyű testet a Weger Motorsports által felhúzott 959 lóerős, feltöltött erőforrása hajtja, hifit nem építettek egyáltalán, a Whipple kompresszorral fújt V8-as hangjánál ugyanis nincs szebb dallam a világon...

1962 Chevrolet Bubbletop by Andy Leach’s 

A polírozott oldalsó díszcsíkkal, kilincsekkel és lámpabelsőkkel feldobott Art Morrison kasztniban a Recovery Room hotrod utastere és egy hatsebességes Bowler váltóval párosított LS9-es V8-as kapott helyet.

Chevrolet Chevelle 1970 by Kyle Tucker

A modern technológia találkozása a klasszikus amerikai izomautók világával - ez alat az égisz alatt épült Kyle Tucker minden apró részletében egyedi Chevelle-je. Az erőforrás egy 4.0 literes kompresszoros LSx, az egyedileg módosított kasztni egyedi csővázra és a DSE futóművére épült.

1973 Chevrolet Camaro by Jeremy Gerber

Jeremy a neves Roadster Shop műhely tulajdonosa, melyről már több ízben is értekeztünk cikkeink között, leginkább díjnyertes izomautók kapcsán. Idei alkotásuk sem piskóta: az egyedülálló, full-karbon widebody szettel szerelt Camaro teljes értékű Pro-touring versenyautó, melyet egy 750 lóerős LS V8-as aggregát hajt, ötsebességes Jericho sebességváltóval házasítva.

2015 Chevrolet Colorado by Phil és Jeremy Gerber

Szintén Roadster Shop alkotás, első látásra kicsit kakukktojásnak tűnt a vadonatúj Colorado. Nem csoda, hiszen teljesen gyári képet festett a terepjáró, ami pedig ebben a formában csak egyetlen példányban létezik: saját gyártású komplett alváz, futómű és karbon widebody szett készült tulajdonképpen magához a csupasz kasztnihoz, a motortérbe pedig egy 800 lóerős LS V8-as került.

1995 Toyota Supra Erik Kozeluh

Habár külső megoldások tekintetében láttunk szebb Suprát is odakint, a Twins Turbo alapítója által épített Supra clean motortere még a V8-as izomautók között is mindent vitt. A hatalmas feltöltővel ellátott blokk körül gyakorlatilag egy kábelkezdeményt sem látni, a hűtőt és az intercoolert pedig V-alakban helyezték el az orrban. A futómű és komplett alváz pont olyan, mint fent is látunk: az utolsó csavarig saját kezűleg krómozva, polírozva, vagy fényezve.

Honda Integra Type-R by Ryan Basseri

Szintén egy japán kakukktojás a V8-as szörnyetegek között: a Rywire Motorsport Electronics tulajdonosa egy minden részletében újjáépített és egyedivé alakított Honda Integrát nevezett a mezőnyben, mely úgy showautóként, mint versenyautóként is bármilyen pályaversenyen megállná a helyét. Az autót egyúttal az év legjobban várt import építésének titulálták, még a show előtt.

Chip Foose Chevrolet Impala 1965

A legendás autóépítő legfrissebb alkotása a harmadik helyezést érte el a Battle Of The Builders idei mezőnyében. A gép tulajdonképpen egy 1965-ös Impala, a 2009-es Chevrolet Corvette alvázára, futóművére és erőforrása köré építve. A kasztnit 35 cm-el rövidítették le a konverzióhoz, a tető topchop-ot kapott, az összes rács és lökhárító, valamint a komplett beltér pedig kivétel nékül kézzel készültek!

1953 Studebaker by Alan Johnson

A több, mint 60 éves izomautó formája örök klasszikus, a koncepció csak leheletfinom változtatásokat tartalmaz a gyárilag megálmodott ívekhez képest. Ami a különlegességet jelenti ezen az építésen, leginkább az, AHOGYAN össze van rakva. A kasztnin a legkisebb elemet is egyedileg, fémig csiszolták vissza és munkaórák százait belölve reszelgették úgy őket, hogy tökéletesen passzoljanak egymáshoz. A hézagok és az illesztések verik a legmodernebb technológiával, géppel összerakott mai autók gyári paramétereit, a lökhárítók, lámpák, kilincsek és a topchop szintén kézzel készültek. Az alváz teljesen egyedi, a futómű eredetileg egy C6-os Corvette sajátja volt. Az erőforrás pedig egy Keith Dorton-féle 700 lóerős V8-as Big Block.

A győztes: 1933 Ford Roadster by Bobby Alloway

Nagy meglepetésre az idei első helyezettként egy hot rod végzett, az Alloway's Hot Rod Shop tulajdonosának keze munkájaként. A kasztni, futómű, felnik és szinte minden részlet tekintetében egyedivé alakított bő 80 éves oldtimer izomautót hat Stromberg karburátorral szerelt négyliteres, csupakróm Red Ram HEMI erőforrás hajtja, mely teljesen korhű képet mutat. Az elektronikus befecskendezőrendszert szépen elrejtették, így a motortérbe pillantva a makulátlan, csillogó fémen kívül gyakorlatilag semmi nem látszik.

"Ó, Istenem, annyira jó érzés megnyerni a SEMA Battle of the Builders-t" - nyilatkozta Alloway - "Pedig már azon gondolkoztam, hogy nem is nevezek, nem hittem, hogy egy öreg hot roddal esélyem lehet, melyen közel sem lehet annyi technológiai fogást bevetni, mint amit a többi építő felsorakoztatott!"

Na ez itt kérem egy motortér.

Folytatása következik - képek a gyönyörűségekről a galériában!