A tömeg és a fauvék száma is érezhetően nagyobb volt a tavalyinál

Szeptember utolsó szombatján került sor 2014 legnagyobb Volkswagen Találkozójára, melyre a gyártó hazai képviseletének szervezésében, a Hungaroringen került sor.

A rendezvény az elmúlt két esztendő hasonló megmozdulásaiból nőtte ki magát: a 2012-ben, még a 7-es Golf hazai debütálása alkalmából összehozott Golf Találkozóként indult, a nagy sikerre való tekintettel egy évvel később már menetrendszerű, őszi típustalálkozóként folytatódott. Idén pedig, a Golf 40. születésnapjára, több további típust is bevonva nőtte ki magát nagyszabású márkatalálkozóvá, vagy ahogyan többen is emlegették: Volkswagen Ünneppé.

A Golfok mellett további öt típus találkozójára került sor

A szervezők mindent beleadtak, hogy ne csak a márka szerelmeseinek, de a kilátogató teljes közönségnek remek szórakozást biztosítsanak, a legkisebbektől a legnagyobbakig. A látnivalók gerincét ezúttal is a paddock részre kiválogatott 300 egyedi Golf alkotta, emellett Bogár, Passat, Scirocco és Corrado és Transporter találkozókra is sor került, a versenypálya több parkolójában elosztva.

A Transporterek számára hangulatos hippifalu épült

A Volkswagen kedvelt kisbuszának ráadásul igen különleges helyszínt is biztosítottak: a Transporter Hippifalu fesztiválos hangulatban várta a kiállítókat és látogatókat egyaránt, szombat este pedig hatalmas bulival koronázta meg az eseményt.

A Föld nevű bolygó utolsó legyártott T2-es kisbusza

Apropónak pedig már csak az a tény sem volt utolsó, hogy hazánkba látogatott a világ legutolsó legyártott T2-ese is, a sikerszéria tiszteletére pedig bárki mécsest gyújthatott, közvetlenül a neves példány előtt.

A Volkswagen Magyarország, szokásához híven a boxokat is szépen megtöltötte érdekességekkel. Volt gyorsszerviz, veteránautó kiállítás, szalon, valamint a Magyar Postával közös rekordkísérlet is, a prímet azonban vitathatatlanul a világon egyetlen példányban létező GTI Vision GT tanulmány vitte. Az 503 lóerőt teljesítő, 3,0 literes ikerturbós hathengerest többször be is röffentették a nap folyamán, mindenki megelégedettségére.

Magyarországon először az egyetlen példányban létező GTI Vision GT

A 40 éves jubileum mellett, apropót most is szolgáltatott a hazai képviselet gyári modellek premiere terén. A rendezvényen itthon először debütált  többek között az új Sportsvan és a 204 LE-s és a mindössze 1,5 liter (!) fogyasztású, hibrid GTE is. a VIP-részben pedig már az új Passat két példánya is bemutatkozott testközelből.

Nem maradt el a felvonulás sem, ezúttal viszont már nem csak Golfok, hanem a megjelent típusok mindegyike külön alkalmat kapott a pályán való körözésre.

A fődíj idén egy hármas Golf volt - a tendencia szerint jövőre már lehet gyúrni a négyesre

A találkozót a Belga remek koncertje zárta, a számok közül pedig természetesen nem hiányozhatott a Golf-releváns Gyaloglás vége című dal sem. Ezt követően a 800 szeletes szülinapi torta szétosztása következett, majd több értékes ajándék mellett kisorsolásra került az idei nyereményautó, egy szép állapotú MK3 személyében.

A rendezvény megvalósítása igazán színvonalasan sikerült, a felvonultatott, sok helyen megújított technika mellett jól kitáblázott helyszín és igazán felkészült személyzet gondoskodott a gördülékeny lebonyolításról. Külön tetszett, hogy a hatalmas területre szétosztott különböző helyszínek között kisvasutak is szállították a látogatókat, gyerekek számára pedig jókora vidámpark állt rendelkezésre.

Életkép a Bogár-parkolóból

Habár hivatalos adatok még nem állnak rendelkezésünkre, érezhetően sokkal többen voltak kint, mint tavaly, alaphangon egy jó tízezresre becsültük a látogatószámot.

Végül, de nem utolsósorban pedig, a Corrado / Scirocco parkolóban mi is lerántottuk a leplet a jövő évi AMTS nyereményautójáról: erre, az idei felvonás alatt épült sportautóra nevezhet be mindenki, aki jövőre felnőtt belépőjegyet vásárol rendezvényünkre, melyre 2015. március 20-22. között kerül sor a Hungexpón.

Mi is lelepleztük a jövő évi AMTS nyereményautót!

A többiről beszéljenek a képek: több, mint 250 fotót találtok kapcsolódó galériánkban.