A Kulturschock 2016 házigazdája az Eurospotter magazin volt augusztus végén Angliában, Newcastle versenypályáján.

A Dotz Wheels csapata nem sajnálta a fáradságot és elindult a közel 2.000 km hosszú túrára már jó egy héttel korábban. A kocsi gyorsan megtelt a lelkes autórajongókkal, irány Angliába! Az első showautókkal - Németországból, Hollandiából és Belgiumból - már a La Manche Csatornán átkelve találkoztak, láhatóan nem csak ők kötötték össze az eseményt egy jó kis kirándulással.

Annak ellenére, hogy az időjárás igazán angolos volt, szerencsére az eső elmaradt és csak sűrű felhők kísérték végig a rendezvényt, néha egy kis napsütéssel vegyítve. Persze az időjárás egyébként sem tudta volna elrontani a tuning valódi szerelmeseinek hangulatát.

Összesen mintegy 500 autó gurult ki a versenypályára,  szerte Európából. A Kulturschock szigorúan márkafüggetlen találkozó, így számos különböző autómárka és csapat képviseltette magát odakint. A léghűtéses klasszikus autóktól kezdve a modern tuning autókig minden megtalálható volt. Függetlenül attól, hogy airride. vagy állítható futómű volt a bodé alatt, csak egy dolog számított, a közös hobbi.

Az eseményen számos céges és klubos stand, élőzene és show szolgáltatta az élményanyagot, a résztvevők szépségversenyen, valamint autós limbón nevezhettek. A vizuális átalakítások mellett számos autó motorterébe is érdemes volt benézni, mint például az alábbi Audiéba.

Annak ellenére, hogy a 4.000 km-es utazás meglehetősen megerőltető, a rendezvény minden percéért érdemes volt kilátogatni. További részletek a galériában!

A hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, H-engedéllyel) rendelkező Dotz felniket itthon az Alcar Hungária forgalmazza, melyeket akár fel is próbálhatsz az autódra a 3D konfigurátoruk segítségével.

Forrás: Dotz Mag