Hagyományosan az év első őszi hétvégéjén, idén augusztus 28-30-án került sor a csehek legnagyobb tuning eseményeként számon tartott Prague Car Festivalra, melyről természetesen ezúttal sem hiányozhattunk.

A rendezvény különösen érdekes volt számunkra, hiszen a 2020-as évből gyakorlatilag kimaradtak az autókiállítások: a koronavírus-járvány márciusi kitörése után sorra mondták le a rendezvényeket, a kisebb találkozóktól eltekintve a szezon gyakorlatilag lement egyetlen valamirevaló tuning show nélkül.

Ezt a sort törte meg Európa egyik elsőjeként az Auto Show Prague, azon belül is a háttériparnak szentelt Escape6 Prague Car Festival, ami szokás szerint több országból várt kiállítókat a PVA Expo jól ismert csarnokaiba.

A szervezők helyzete itt sem volt egyszerű, hiszen a nemzetközi utazásokat cseppet sem megkönnyítő, minden országban más és más szabályok szerint értelmezett regulációk az utolsó pillanatban is keresztbetettek a felhozatalnak. A gyakorlatilag napról-napra változó helyzetben igencsak nehéz tervezni, jól mutatja mindezt, hogy Szlovákiából például szinte az utolsó pillanatban mondta le az összes kiállító a megjelenést, mert a vezetés Csehországot veszélyes területté nyilvánította. Két hét karantént pedig ugye ki akarna bevállalni hazafelé?

Mindezek mellé pedig itt vannak a helyi korlátozások is. A csehek valamivel rosszabbul állnak korona terén, mint mi: a tízmilliós országban 400-500 új esetet regisztrálnak naponta és csaknem 6.000 aktív fertőzöttjük van, ugyanakkor az arcmaszk csak a metrón kötelező - ezt tervezik most kiterjeszteni az egészségügyi és a szociális intézményekre, hivatalokra és az összes tömegközlekedési eszközre.

Bármiféle kijárási korlátozásról, üzletek bezárásáról, vagy határzárról azonban szó sincs, a rendezvények (bármiféle besorolás nélkül) - velük együtt ez az autóshow is - zöld utat kaptak, mindezt úgy, hogy a legtöbb gócpont pont Prágában található.

Habár külön megszabott regulációk nem voltak, a szervezők számos intézkedést hoztak a rendezvény biztonságosabbá tételéért. Az arcmaszk minden résztvevő számára ajánlott volt (de a látottak alapján nem kötelező), a forgalmasabb bejáratokhoz pumpás fertőtlenítő pultokat helyeztek el, a nagyobb csarnokokat pedig a koncerteken bevetettekhez hasonló, lekordonozott biztonsági "folyosókkal" vágták több részre. Ez utóbbi a csarnok egyik ajtaján ki-, a következőn pedig bevezeti a látogatókat, egyfajta kötelező szabadtéri levegőzést - na meg persze jó hosszú extra sétát - előírva mindenki számára, ha már beltéri a rendezvény, ugye.

Habár három nap után azért egy kicsit már idegesítő, kétségkívül ügyes megoldás volt ez a biztonságérzet növelésére. Jó kérdés persze az is, hogy 10 méteres belmagasságú, több ezer négyzetméteres, nyitott ajtókkal és komoly szellőzőrendszerrel folyamatosan ventillált csarnokokat tekintve, indokolt-e egyáltalán olyan nagy különbséget tenni "zárt" és szabad tér között..?

Mindenesetre, ésszerűen felmért és megálmodott intézkedéseknek tűntek ezek a szervezők részéről, úgy, hogy minden szabályt hoztak és mellé a rendezvény élvezhetősége sem szenvedett csorbát. Gyakorlatilag szinte minden úgy nézett ki, mint az elmúlt években, leszámítva a résztvevők cirka felén feltűnő maszkokat.

A cseheknek - határzárások híján - szép nemzetközi felhozatalt sikerült összerakniuk, több európai országból érkezett magánautók, valamint céges standok tekintetében. A számunkra legmutatósabb gépeket a lengyelek hozták, de számos komoly építés érkezett a németektől, valamint természetesen a hazai pályáról is. A prágai központtal is rendelkező főszponzor, az Escape6 tuning cég ismét külön csarnokot kapott, ami újdonságot jelentett, az a külön Autofinesse pavilon volt, ahol szintén durván patent gépeket sorakoztattak fel.

Maga a tuning ezzel együtt összesen négy csarnokot foglalt el, ami azért kevesebb, mint a két évvel ezelőtti dömping, ugyanakkor számos más pavilonban is feltűntek átépített autók. Az új autókat / luxusautókat / veteránokat és egyéb autóipari cégeket felsorakoztató részleg viszont meglepően nagyra nőtt, a kiállítás pont annyira volt egy remek autószalon is, mint tuning show. Összesen három beltéri színpad működött a rendezvényen, a legnagyobb szokás szerint a külföldi építéseknek helyt adó 5-ös pavilonban volt.

Itt került sor többek között a show szépségversenyére, ami láthatóan rangosabb volt az eddigieknél, hiszen Miss Czeská Republiká (vagy valami hasonló) néven futott és a csajok is egytől-egyig hibátlanok voltak.

A kültéren drift, valamint további kiállítók várták a már maszmentes érdeklődőket, akik érkeztek is szép számmal: korona ide, vagy oda, láthatóan többen voltak, mint két évvel ezelőtt.

A kiállítás mellett pedig Prága is még mindig gyönyörű - az összképbe csak az időjárás rondított bele kicsit, egyébként remekül éreztük magunkat. Jó volt végre egy igazi kiállításon részt venni, akárcsak a régi szép időkben, elfeledve kicsit ezt a borzasztó szezont, amit magunk mögött hagyunk lassan.

A csehek szervezése és maga a lebonyolítás  minden tekintetben csillagos ötös volt, példaértékkel szolgálhat minden beltéri kiállításnak a jövőben - hiszen ha kicsit döcögősebben is, de az élet megy tovább és a show-nak folytatódnia kell.

További részletek a galériában: kattints ide a képekért!