A tököli Lóerők Éjszakája és alig három óra alvás után Pécs városát vettük célba, ahol a Partyzoo csapatának főszervezésében, hagyományteremtő jelleggel első alkalommal kerül sor nagyobb autós-motoros tuning rendezvényre.

Az 1. Pécsi Autó és Motor Tuning Találkozó persze szigorúan véve nem a legelső ilyen jellegű rendezvény volt a megyeszékhelyen: évekkel ezelőtt voltunk már ott például gyorsulási versenyen, amelyre mi szerveztük a tuning találkozót, de került már itt sor DB Cup és Kicker hangnyomásversenyre is. Na és persze ki ne emlékezne az ősi, Streetracing Pécs fémjelezte időkre, mikor péntek esténként akár autók százai gyűltek össze egy-egy találkozón...

Kifejezetten autós-motoros tuning találkozóról, pláne a város szívében található Pécs Expo területén azonban még tényleg nem volt és az is biztos, hogy nem kellett csalódnia senkinek, aki a strand előtt / után / helyett a rendezvényt választotta vasárnapi programként.

Első alkalom ide, vagy oda, megfelelő személyzettel, hozzáállással és jól szervezetten zajlott az esemény, a rettenetes hőség ellenére pedig mind résztvevők, mind látogatók terén igen komoly létszám fordult meg odakint. Az Expo sátorszerű pavilonjának kültere már kora délután teljesen megtelt többé-kevésbé átépített tuning autókkal és motorokkal, persze túlnyomórészt az előbbi csapat javára.

A szervezők külön VIP részt alakítottak ki a szebb magánautóknak, egy nagyobb területen zajlott maga a találkozó és saját zónát kaptak a kiállítók és a hangnyomásverseny, na és persze a streetfighter show-nak fenntartott motoros pálya. A rendezvény központjában állították fel a színpadot, ahol gyakorlatilag egész nap folyamatos programok folytak: a zenés-táncos bemutatók mellett Miss Tuning Pécs szépségverseny, koncert, valamint szexi autómosás biztosította a vizuális élményanyagot.

A rendezvény délután hat óra körül, az autó szépségverseny eredményhirdetésével zárt. A nagy sikerre való tekintettel már biztos, hogy idén ugyanitt ősszel is sor kerül egy hasonló bulira - a szervezők pedig már most látszik, hogy minden téren még magasabbra emelik a lécet.