A rendszerint szeptember közepére eső motorsport szezonzáró - mely hagyományszerűen "Végső Összecsapás" néven várja az autók és a sebesség szerelmeseit - idén is nagy erőkkel foglalta el a Tököli Repülőteret.

Habár mindig remek esemény, egyúttal kicsit szomorú alkalom is, hiszen az autós-motoros rendezvényszezon lezárását és a téligumis időszak vitathatatlan közeledtét jelzi. Ha iskolába járnánk, a Végső Összecsapás lenne a nyári szünetből augusztus 20-a: nagyszabású záróünnep, ami után ugyan van még egy kis idő - és pár jó rendezvény - a nyárból, de valahol mindenki fülében ott motoszkál már a becsengetés hangja.

A kétnapos rendezvény szokás szerint a drift és a gyorsulás szakágaiban lebonyolított látványos versenyekkel, rengeteg pilóta részvételével biztosította a repteret beborító szürke gumifüstöt. Mindezt főként vasárnap tette, hiszen szombaton elég durva vihar tépázta meg a régiót.

Ezen a napon, szinte nyárias melegben került sor az év utolsó Carstyling szépségversenyére és találkozójára is. Az e célra fenntartott parkoló ezúttal új helyre, a driftpálya tövébe került. A kissé szűkös területre végül elég szépen érkeztek az átépített autók, habár most egy fokkal kevesebben voltunk a megszokottnál.

Kiállítók terén a Gálffy Tuning csapata képviseltette magát a parkolónkban és vett részt az autók zsűrizésében. A helyszűke miatt ezúttal a színpados-bemutatkozós program helyett a hagyományos verzióra került csak sor, ugyanakkor számos szép gépet megforgattunk a nap folyamán. Köztük őt is:

Galériánkban a tuning találkozón készült képet találjátok, a versenyekről pedig következő beszámolónkban olvashattok majd.