Van aki oda van érte, van aki egyenesen utálja őket, de annyi biztos, hogy az LB Performance trendet teremtett utánozhatatlan, egyedi stílusban épült széles bodykitjeivel. Az igazi sikert a tavalyi SEMA Show óta hozta el számukra, nem nagy túlzás azt állítani, hogy a prémium kategóriás sportautók között jelenleg a japán cég szettjei számítanak a legmenőbb optikai átalakításnak.

Mindez meglátszik az idei SEMA-n is: rengeteg a hasonló szegecselt widebody konverzió, mondhatjuk, hogy egy kicsit mindenki Liberty Walk akar lenni. A show-n az elsők között botlottunk a cég kültéri standjába, a srácok pedig szívesen mutogatták meg a vasakat. Teljes lineup-pal érkeztek Las Vegasba, az egyik fő újdonság az Audi R8, de friss a Huracánhoz véglegesen készült konverziójuk is.

Ha pedig már ott voltunk, végig is fotóztuk a kollekciót. Egy biztos, élőben hihetetlen, mit mutatnak és milyen minőségűek ezek a szettek, nincs az a fotó, amit ezt visszaadja. Érdemes lenne mindenkinek legalább egy ilyet megnéznie testközelből, mielőtt véleményt alkot.

Világhír és trendteremtés ide, vagy oda, az LB maradt továbbra is egy tradicionális kis japán műhely, sok megrendeléssel. A srácok nagyon barátságosak és közvetlenek, tisztán látszik az is, hogy imádják, amit csinálnak. A cégezető, Kato San ugyanúgy kint polírozta az autókat, mint a csapat bármelyik tagja, ha pedig valaki fotózta valamelyik gépet, félreállt és türelmesen megvárta, míg végez.

Mikor megtudták, honnan is jöttünk, még érdeklődők lettek, hiszen számukra az EU egyelőre teljesen szűz terület. Mindösszesen két szettet rendeltek eddig tőlük az öreg kontinensre, persze kérdés, hogy amerikai importból mennyi jutott már be. Egyébként nagyon szívesen terjeszkednének errefelé is, az akadály csupán annyi, hogy amit az autókkal művelnek, az itt egész egyszerűen illegális. A TüV engedélyeztetés pedig hosszú és nehézkes folyamat, indokolatlanul nagy összegekbe kerül, ráadásul nem is feltétlen fogadják el minden tagországban, ugye. Így egyelőre nem erőltették a témát komolyabban.

Az viszont biztos, hogy az Essen Motor Show-t meglátogatják idén. Hogy autót is hoznak-e, egyelőre még kérdéses, de a két jelenlegi nagyágyú áthajóztatására állítólag megvan esély.