Skandinávia legnagyobb épített járműveken alapuló kiállítása, a jönköpingi Elmia Expo 1976 óta minden évben várja vendégeit, nem is akármilyen felhozatallal. A Bilsport magazin szervezése alatt évről évre húsvétkor teszik magasra a lécet és hívnak sztárvendégeket a világ minden tájáról.

Megfordult itt már Chip Foose-tól kezdve Richard Rawlings-ig számos autófanatikus, és ez alól most sem lehetett kivétel. Idén a ZZ Top frontembere, azaz a híresen Hot Rod függő Billy F Gibbons, Jimmy Shine (őt úgy gondolom nem kell bemutatni, számtalan díjat nyert már építéseivel), valamint Tom Smith (a jelenleg futó Száműzöttek műhelye sorozat mókamestere) emelte a show fényét.

Már a helyszínre érve látszott hogy nem kispályás találkozóról van szó, hiszen forgalomirányítók terelték a parkolókba a látogatókat, amiken belül konkrétan mutatták is hogy hová parkoljon a sofőr. Így gyors és akadálymentes volt a bejutás. A történethez hozzá tartozik, hogy pénteken visszatért a tél egy kis havazás erejéig, így az ennek köszönhető hidegben nem is bánta az ember hogy hamarabb jut be a kapukon.

Az alapvetően 4 csarnokra (A, B, C, D) berendezkedett rendezvénynek külön esszenciája, hogy az Elmia csarnokai külön szinteken helyezkednek el, amikhez mozgólépcsők könnyítik az eljutást. Az A-ban javarészt a hazai építők autóit lehetett szemügyre venni, ahol már az első soron megakadt a szemünk valamin:

Zsiguli, nem is akármilyen! ;)

De ránézve kifejezetten jó volt látni az arcokon mosolyt, vagy épp tanácstalanságot. :) A megszokottól eltérően a fő csarnok a B volt, ahol a nemzetközi felhozatalból nagyon erős mezőnyt sikerült összehozni. A négy autóból álló Liberty Walk standot gondoltuk a "legrosszabbnak" tömeg szempontjából, de meglepően tapasztaltuk hogy nem ők voltak a közönség kedvencek. A közvetlen szomszédságában lévő Kooz standon 8 japán sportautó parkolt az utolsó csavarig átfaragva. A hazai Lukas Kooz autói igazi látványosságok évek óta, egyedi ötletei vannak, amik ellen nehéz labdába rúgni a konkurenciának. A legnagyobb dobása talán a Veilside szettes Mazda RX-7 volt, ami az amúgy is aktuális Halálos iramban filmek harmadik része tett felejthetetlenné Shung Kang (Han) által, de itt narancs helyett kék színt kapott.

Ők kordonok helyett emelvényekre helyezték autóikat, így a megszámlálhatatlan részleteket testközelből lehetett szemügyre venni. Az autók tulajdonosai pedig szívesen mesélték el kedvencük adatait, történetét. Ebben a teremben voltak mindig a legtöbben, hiszen szinte minden stílusirányzatban lehetett építést látni a visszafogottól az elborultig.

A C és D csarnokban a veterán és amerikai autós szekció kapott helyet. Az izomautóktól a versenyekre épített vasakig minden fellelhető volt, bár a svédeknél nem sok limit van, így néhol elég nehéz volt eldönteni hogy mi is számít még utcainak. Számos országból több mint 300 klub közel 1000 járműve volt látható a Bilsport adatai szerint a megjelent 74.270 (!!) nézelődőnek. Szándékosan írom így, mert a svédek hírhedt nyugalma erre az építményre nem vonatkozott látszólag. :)

Fotózni gyakorlatilag esélytelen volt a tömegben, még akkor sem álltak meg egy pillanatra sem, ha valaki guggolt géppel a kezében, pedig a legtöbb ember még csak mobillal sem készített képeket, csak mustrálta a felhozatalt. Sok helyen voltunk már, de ilyet még nem tapasztaltunk, hogy a tömeg gyakorlatilag ellehetetleníti a fényképezést, amire kisebb-nagyobb várakozások után sokan csak mormogtak valamit vagy tehetetlenül legyintettek egyet.

Johan Eriksson hihetetlen építésére, a Viper motoros Charger RTR-re kb. 10 percet kellett várni hogy lehessen egy képet lőni, amibe nem lóg bele semmi és senki. Ezen mondjuk nem is kell csodálkozni, hiszen arra az autóra egyszerűen lehetetlen megfelelő jelzőt találni, mert sokkal több mint elképesztő!!!

De tényleg az egész napra az volt a jellemző hogy futtában kellett fényképezni, vadászva a másodperc törtrészét, amikor egészben látható egy autó. :)

A kinti rész a driftesek számára volt felépítve, ahonnan sok helyen beszivárgott a gumifüst illata, sajátos pikantériát adva az autók közötti sétálásra. Külön érdekesség hogy fix összeg ellenében bárki behozhatta autóját és használhatta a pályát, amire volt is jelentkező bőven. ;) Ide meg sem próbáltam kijutni, mert már akkora volt a tömeg, hogy az emberek már az ajtóban is álltak.

Összegezve: előny=hátrány, a kiemelkedő felhozatal rengeteg embert vonz, akik lehetnének kicsit figyelmesebbek. Bosszantó, de minden perce megérte már csak azért is, mert a kiállított vasak között egyetlen egy volt amit láttunk ezelőtt. Számomra is simán Top5 rendezvény, és ahogyan a szervezők is mondják : A látogatók 90%-a megígéri hogy visszatér ide. ;)

Erre pedig legközelebb 2018.03.30 - 04.02. között nyílik lehetőség. További részletek a galériában: