Mint bizonyára senki számára nem újdonság, november 28. és december 6. között megrendezésre került Európa legnagyobb téli autó- és motorkiállítása, az Essen Motor Show. Egy esemény, ami ezt a „kis“ várost az említett időre többé-kevésbé megbénítja: parkolni szinte lehetetlen, a lakosok mégsem ordítanak le idegesen, miért állsz be a kocsibeállóra, hogy valakit elengedj egy szűk utcában. Türelmesen várnak míg odébb állsz. Érezhetően, nem egy éve tapasztalják a szezon végi őrületet. A látogatók viszont sokkal nehezebben viselik a káoszt és könnyen kiborulnak.

Méreteit tekintve az Essen Motor Show sokkal nem nevezhető nagyobbnak, mint mondjuk az AMTS. Látogatottságában és felhozatalában igen, viszont hangulatát tekintve sokkal inkább egy expo – vásár típusú rendezvény, mint egy show. Természetesen volt drift és gymkhana bemutató és verseny is (ráadásul igen szép magyar sikerekkel), roskadásig megtelt lelátókkal, hatalmas kivetítőkkel, a pavilonba vezető lépcsőkön is egymás hegyén-hátán álló nézőkkel, minden korosztályból. Igen, mindez indoor történt, aminek szintén különleges hangulata volt. A pavilonba vezető folyosókon pedig több, kőkemény, megérinthető drift és gyorsulási versenygép hangolta a látogatókat az őrületre, ami a DMAX motorsport arénában folyt.

Az igazi tömegjeleneteket a különböző messe-rabat (kiállítási kedvezmény) áron tuning alkatrészeket és kiegészítőket kínáló standok váltották ki. Egyes kereskedők olyan szinten fel vannak készülve a vásárlókra, hogy még akár  bevásárlókocsit is kínálnak, potom 15 Euróért. Valami hasonlót mint amit nagyanyáink használtak, mikor a városi rokonokat látogatva szállították a sok befőttet hétvégenként. Dunsztosüvegek helyett itt azonban sportfutómű, kipufogó alkatrészek, alufelnik vagy éppen lámpaszettek voltak láthatók. Akkora volt a shopping-őrület, hogy itt gyakorlatilag bárki kedvet kapna a vásárláshoz. Egy-egy komolyabb felniszett, vagy futómű vásárlása viszont hamar elvesztette varázsát, mert bizony az árakat még messe-rabat után is valamilyen oknál fogva egy full színes katalógusból olvasta ki a több nyelven beszélő eladónk. Egyszóval minőségi cuccból ismert internetes árak alatt nem sok minden volt eladó. Választék viszont volt bőven. Egy egész pavilon ismert és ismeretlen márkájú könnyűfém felni, köztük egy apró kínai stand „Sold out“ cimkékkel megjelelölt áruval.

Mindenki ott volt, aki számít és számítani szeretne a hatalmas német és nemzetközi piacon. Olyan, az európai tuning világában, nagy nevek állítottak ki, mint BBS, Eibach, H&R, KW, Prior Design, Cobra, TechArt, ABT, vagy az AC Schnitzer és a többiek. Mellettük kisebb, kevésbé ismert márkák és műhelyek is bemutatták technológiáikat és kínálatukat, természetesen egy-egy nem mindennapi járművel feldobva a standjukat. Air-ride futóművek, autógumik, auto-hifi, biztonsági és verseny felszerelés. Nehéz lenne olyan autós ínyencséget említeni, amit ne lehetne Essenben ezen a hétvégén megvásárolni.

Bizonyítja ezt a többszáz eladó sport, exkluzív, luxus, klasszikus, youngtimer, veterán vagy éppen tuning autó is melyek közül rengeteg elkelt a helyszínen!

Amiben különlegesnek találtam az Essen Motor Show-t, az a tuning kiállítás vonzereje volt. Természetesen a látogatókra is gondolok, de ami felülmúlja a látogatottságot is, az az autóipar - tényleg - minden részére kiterjedő tematika. A teljesség igénye nélkül sorolnám fel, mi mindent találtunk odakint: luxus, exkluzív vagy klasszikus autókereskedések teljes pavilonokat foglaltak el. Jelen volt több német versenypálya, standokkal, szimulátorokkal, verseny autókkal - Nürburgring, Hockenheimring, hogy a legnagyobbakat említsem. Több kisebb hazai, de például Holland autó-motorsportpálya is bemutatkozott. Kifejezetten érezhető volt az, hogy itt bizony senki sem tagadja meg a hétvégéit garázsban töltő tuningőrült énjét. Érezhető volt, hogy a motorsportnak nagyon is köze van az egész tuning iparhoz.

Legalább két pavilonban mutatkoztak be különféle versenysorozatok. Gokartoktól, GT kupákon keresztül, egészen motorcsónak bajnokságokig minden látható volt. Volt aki profi szimulátorral szemléltette bajnokságát az érdeklődőknek és volt aki teljesen elkerítve, kordonok mögött állította csak ki versenyautóit. Mellettük több tucat csapat is megjelent és a szezonzáró esemény alkalmával vérbeli sportkocsikat állítottak ki.

Említésreméltó például a Porsche Le Mans-i verseny gépe, Sebastian Loeb és a Red Bull együttműködésének köszönehtően ismert, már Magyarországon is bemutatott Peugeot 208, vagy pedig a DTM sorozat versenyautói. Az amatőr kupasorozatok is helyet kaptak kint, így nagyban ment a toborzás, de kint voltak az ADAC szárnyai alatt működő klasszikus autóversenyek, legyen az kamion gyorsasági kupa, vagy egymodelles széria. Meglepő módon az FIA sem maradt ki a buliból, pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség nem tuning show attrakcióként ismerős a nagyközönségnek. Az Essen Motor Show-n egy boxutca stílusú standon legalább egy tucat F1 autóval csalogatták az érdeklődőket!

A kiállítás keretein belül kifejezetten domináltak az abroncsgyártó cégek, standjaik méretével, de a felvonultatott autókkal is. Több márka is jelen volt, bár aki figyelt kiszúrta, hogy a Mercedes mellett sok más stand eltörpült és egy közvetlen konkurens (AUDI) nem is volt jelen ilyen formátumban. A Mercedes standon kiállított autókról pedig határozottan ordított az egyediségre törekvés. Bravo MB!

Végül, de nem utolsó sorban, említeném meg a tuning pavilonokat. A szervezők Tuning Experience cím alatt, több pavilonnyi tuning csodát hoztak össze Európa minden részéről. A minden ízében nemzetközi mezőny, melyben európai autók uralkodtak, akkora érdeklődést váltott ki a látogatók körében, hogy ember legyen a talpán, aki ott fotózni tud. Volt is látogató bőven, annyi és annyiféle, hogy így a 2015 év vége felé bátran kijelenthetem, hogy a profi szintű tuning korosztályokat mozgat meg. Egy fotó lehetőséget elcsípve hallani, ahogy egy nagyapa izgatottan magyarázza unokájának egy G40 és G60 közti különbséget, elárulom kellemes pillanat.

Több száz igényesen megépített autó, láthatóan napi használatban lévő extrém gépek hada. Full showcar kategóriájú autók, kultikus VW bogarak és buszok, földhöz csapott családi és sportos autók. Több tucat exkluzív tuning cégek neveit viselő Lamborghini, Mercedes, vagy Porsche. A kiállítás ezen része teret adott rengeteg díjnyertes autónak, egyedi ötletek, változatos stílusok kombinációja és az elmaradhatatlan dekorált standok hozták a tuning kiállítások egyedülálló hangulatát.

Autó, tuning és gépjárműtechnológia rajongóként nehéz leírni egy ilyen eseményt - élményt. Egy igazán átfogó rendezvény, valószínűleg tipikus német precizitással a háttérben, amely az ipar, háttéripar és kiegészítő-gyártó cégek százait mozgatja meg. Olyan dominanciával és közvetlenséggel áll közel a téma rajongóihoz, hogy a rendőrség sem ignorálhatja ezt az eseményt. Részt is vettek rajta, ahogy illik, saját standon, egyenruhában és egy átalakított Corvette-el. Gondolom sok mindenkinek ismerős a TUNE IT! SAFE! néven ismert kezdeményezés, amelynek köszönhetően biztonságosan és legálisan tudják autóikat átalakítani az elvetemült német tunerek.

Ha pedig ez megvan, már személyesen köszönthetik az őket igazoltató Corvette-es rendőröket az Essen Motor Show-n. Azt hiszem, ha ez a tuning és az autó-kultúra jövője, akkor nagyon kellemes irányba haladunk!

Képek és beszámoló: Adrian Artimovic