Ahogyan az elmúlt években, az Essen Motor Show idén is jól vegyítette a szalon autók- és motorok, a versenysport szcéna, valamint a háttéripar és természetesen a tuning világát. Beszámolónk előző részében utóbbit, abból is a megújult Tuning Xperience látnivalóit elemeztük, nézzük mi volt még.

A legnevesebb kiállítóknak és a legkomolyabb standoknak a szervezők hagyományszerűen a rendezvényközpont legnagyobb csarnokát rendezték be. Ahogyan anno nálunk az Autószalonon - vagy mostanában egyre inkább az AMTS-en - itt találhattuk meg több márka méretes standját is. A jól ismert szereplők közül a Skoda, a Ford és a BMW tűntek ki komolyabb installációkkal, valamint premierekkel. Európában először itt mutatkoztak be az M4-eshez készülő új M-Performance kiegészítők, a Ford részéről pedig az új Kuga, valamint a GT versenyverziója. A Skoda pedig a Kodiaq-ot mutatta be a német közönségnek.

Az autómárkák standja mellett egy, a megszokottnál jóval kisebb tanulmányautós részt és egy elektromos járműveknek szentelt zónát találtunk, de például a DTM-es versenyautókat ezúttal nem találtunk.

Ami viszont volt, az kőkeményen a háttéripar: a legnevesebb cégek standjai és demóautói foglaltak helyet idebent is, köztük a Brabus, Startech, Abt Sportsline, TechArt, AC Schnitzer és a KW Gmbh vonult fel emlékezetes standokkal, hogy csak néhányukat említsük.

A legnagyobb csarnokon kívül persze ott volt még a minden évben kifejezetten a tuningcégek témakörének szentelt két méretesebb és számos kisebb csarnok is, melyeket látványosan főként az optikai módosítások uraltak. Felnigyártó és kereskedő cégek standjaiból például rengeteg volt kint (sokat elárul a dologról az is, ahogyan a VOSSEN készült erre a rendezvényre), de mellettük olyan nevek tűntek fel saját stand formájában, mint például az eddig a kontinensen még aligha látott Liberty Walk.

A világszerte ismert japán widebody-mágus műhely több autóval is bemutatkozott Európának, köztük egy szélesített Aventadorral, valamint a Lexy Roxx-féle Huracánnal. Ami pedig külön exkluzivitást hozott a dolognak, hogy a rendezvény ideje alatt végig a standon tartózkodott a cég alapítója, Kato San is, akivel bárki összefuthatott egy baráti kézfogásra, vagy fotóra, az előre kijelölt időpontokon kívül is. Kato - amellett, hogy rendkívül barátságos - hihetetlen showman egyébként, még így is, hogy egy szót sem beszél angolul (és németül sem).

A kisebb csarnokokban ömlesztve voltak megtalálhatók a különféle alkatrészgyártók és kiegészítősök standjai, a tuninglámpáktól kezdve a kipufogórendszerekig, de volt több komoly teljesítménytuningban utazó cég is.

Ahogyan az eddigiekben mindig, a csarnokokat kettészelő fő folyosó idén is főként az egyedi építésű autók és a hot-rodding témakörének lett szentelve, volt külön versenysportos pavilon, valamint szokás szerint egy talpalatnyi fedett driftes-gymkhanás pályácska is. Ez utóbbi egy kicsit csalódás volt, főleg annak tekintetében, hogy tavaly a Drifted.hu csapatának köszönhetően magyar szervezése és hatalmas sikere volt ennek a programnak. Idén nagyjából ugyanazt kaptuk, mint négy éve ugyanitt...

Mint megszokhattuk, a az idősebb járművek kiállítása is szerves alkotóeleme az Essen Motor Show-nak, mely ezúttal sem mindennapi látnivalókat sorakoztatott fel. Ahogyan minden évben, a veterán részleg most is egy kiemelt téma köré épült, mely idén ez a Ferrari 70 éves születésnapja volt - annak rendje-módja szerint megpakolva rengeteg fellelhető modellel, az F50-estől a LaFerrariig.

A körítést most is leginkább széria állapotú, mindenféle kor- és árosztályból válogatott autók alkották, különösebben meghatározható koncepció nélkül. Voltak azonban itt is gyöngyszemek, mint például Mercedes 190E Cosworth EVO II, potom 900.000 Euróért.

Habár a SEMA Show-hoz képest Essen sem egy túl nagy kiállítás - ahogyan kb. semmi sem Európában - a tüzetes végigjárásához itt sem elég egyetlen nap. Hozzá kell tenni, kevés rendezvény van még nyitva hozzá hasonlóan 11 napig, a rekordszámú látogató miatt viszont indokolt a dolog. Idén több, mint 360.000-en voltak kíváncsiak a felhozatalra!

Jövőre pedig még komolyabb felhajtás várható, hiszen az EMS 2017-ben ünnepli 30. születésnapját. Mindezek tetejében a Messe Essen is teljesen új szárnnyal bővül, kérdés persze, hogy elkészül-e majd december elejéig. Egyelőre viszont maradjunk 2016-nál: újabb, cirka 250 kép érkezett a galériánkba!

Végezetül pedig ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Vinyusnak és a GarázsTV csapatának, akik meghívására vettünk részt a rendezvényen. Aki követi a műsort akár weben, akár a HírTV-n, több adásban is találkozhat majd velünk, valamint néhány ismert hazai tunerrel, akikkel szakértőként nyilatkoztunk a kamerának.