Audi R8 LMS az Eibach standján

Az Essen Motor Show idén is remekül vegyítette a szalon autók- és motorok, a versenysport szcéna, valamint a háttéripar és természetesen a tuning világát. Beszámolónk első és második részében főként ez utóbbira koncentráltunk, látnivaló pedig bőven akadt még ezeken kvül is.

A legnevesebb kiállítóknak és a legkomolyabb standoknak a szervezők hagyományszerűen a rendezvényközpont legnagyobb csarnokát rendezték be. Ahogyan anno nálunk az Autószalonon - vagy mostanában egyre inkább az AMTS-en - itt találhattuk meg több márka méretes standját is.

A Volkswagen ID R Pikes Peak versenyautó

A jól ismert szereplők közül a Skoda, a Volkswagen és a Mercedes tűntek ki komolyabb installációkkal, valamint premierekkel. Fauvé részről például itt mutatkozott be a márka tisztán elektromos Pikes Peak autója, a jelenlegi abszolút csúcstartó ID R, a célkeresztes márka pedig Mercedes Fan-World néven, hatalmas standdal és több ritka veterán, valamint jelenkori modellel sorakozott fel.

Egy nem gyenge custom kamion...

Az autómárkák standja mellett egy, a megszokottnál jóval kisebb tanulmányautós részt találtunk, néhány komolyabb koncepcióval, valamint egy elektromos járműveknek szentelt zóna is itt helyet foglalt itt - akárcsak már harmadik éve rendszeresen nálunk is az AMTS-en. Ami pedig újdonság volt, egy igényes kabrió-kiállítás, ahol gyakorlatilag egy időutazáson vehettünk részt az 1956-os SL Mercedestől egészen a legújabb Z06-os Chevrolet Corvette-ig.

A futurisztikus koncepcióautók egyike, a Rinspeed Snap

Ami viszont volt, az kőkeményen a háttéripar: a legnevesebb cégek standjai és demóautói foglaltak helyet idebent is, köztük a Brabus (igaz, itt is csak klasszikus vonalon), Startech, Abt Sportsline, TechArt, AC Schnitzer, Eibach, Bilstein, Toyo Tires és a KW Gmbh vonult fel emlékezetes standokkal, hogy csak néhányukat említsük.

Igazi gyöngyszem az "elit" tuner részlegen: a Kean Suspension Ferrari 308 GTB

Na és persze ide is jutott egy kis magánautós részleg: a legnagyobb csarnokba láthatóan a legpatikább építések kerültek ebből a témakörből is.

Koenigsegg Agera RS a klasszik csarnok járműtörténeti standján

Mint megszokhattuk, a az idősebb járművek kiállítása is szerves alkotóeleme az Essen Motor Show-nak, mely ezúttal sem mindennapi látnivalókat sorakoztatott fel. Ahogyan minden évben, az 1-es és ezúttal 2-es csarnokot is elfoglaló veterán részleg, a Classic & Prestige Salon most is egy kiemelt téma köré épült. Idén ez az elmúlt hatvan év ritka sportautóit prezentálta a nagyérdeműnek, olyan modellekkel, mint az 1950-es Aston Martin DB2, a Mercedes-Benz 300 SL (1954), az 1966 és 1975 között gyártott Lamborghini Miura, a Maserati MC 12 (2004-2005), a kézzel gyárott Gumpert Apollo (2005), a Spyker C8 Laviolette GT2R (2008), a Spyker C12 Zagato (2008), a Porsche 918 Spyder (2013-2015), és a Koenigsegg Agera RS (2017).

Minden eladó: pár százmillió eurót simán kipakoltak az 1-es és 2-es csarnokokban

A körítést most is leginkább széria állapotú, mindenféle kor- és árosztályból válogatott autók hatalmas vására alkotta, különösebben meghatározható koncepció nélkül. Voltak azonban itt is gyöngyszemek, mint például egy limitált szériás Mercedes SL, potom 500.000 Euróért.

A továbbiakról pedig beszéljenek a képek - aki lemaradt volna, galériánkban megtalálja még háttéripari csarnokok, valamint a Tuning Xperience részleg felhozatalát is.

A Sidney Industries első RWB Porschéje, a Furusato