A tavalyi kihagyás után, idén ismét kilátogattunk Európa legnagyobb háttéripari kiállítására, a jelenleg is javában dübörgő Essen Motor Show-ra. Számos dolog változott - sajnos nem feltétlen előnyére - 2016 óta, ami viszont továbbra is állandó és színvonalas maradt, az a magánautókat felsorakoztató tuning részleg volt.

A tematika a Messe Essen 110.000 négyzetméteres területét - azon belül is összesen 18 pavilonját - elfoglaló rendezvény ezúttal csupán egyetlen, ámde méretes csarnokát töltötte meg kontinensünk legszebb gépeivel. Négy évvel ezelőtt még csak egy elhanyagolható kis pincegarázs volt mindaz, amit ennek a témának szentelve "Ultimate Tuner", majd "Loud and Proud" kiállításként emlegettek az 1/A csarnokban.

Ez mára sokkal komolyabban, fotózás szempontjából is tökéletes megvilágítással, remek dekorációs körítés mellett mutatja már be az európai autóépítés gyöngyszemeit, egy fokkal vagányabb, Tuning Xperience fedőnév alatt. Egyfajta év végi Dicsőségek Csarnoka ez az európai tunerek számára, igazán nagy szó, ha valaki több százezer látogató előtt teheti közszemlére itt a vasát, 10 napon keresztül.

A minőségi merítés pedig nem meglepő: a Tuning Xperience szervezését a Tuning World Bodensee csapatának is dolgozó Sven Shulcz viszi már évek óta. Ő az, aki a 2010-es My Car Show-val lefektette kontinensünk jelenlegi legrangosabb autós szépségversenye, az European Tuning Showdown alapjait, ahová mind a mai napig személyesen válogatja a versenyzőket, szerte Európából. Sven egyébként egész évben a legnagyobb tuning kiállításokat járja, állandó vendég nálunk is az AMTS-en. 

Nem meglepő tehát, hogy számos gépet fedezhettünk fel kiállítva az ETS idei mezőnyéből. Két éve még a két magyar induló, a Bara Laci-féle Combo és a Vinyus-féle Corvette is bemutatkozott eme szent helyen, a mostani felhozatal pedig hihetetlenül színesre sikeredett. Nem is fecsérelnénk tovább a szót: a részleteket a cirka 300 képet felsorakoztató galériánkban találjátok, megtekintésükhöz katt a képeken!

Első galériánkban a Tuning Xperience autóit találjátok - beszámolónk következő részéhez kattints ide!