Immáron ötödik alkalommal került megrendezésre az év egyik legjobban várt rendezvénye, a 819 Company által megálmodott Stancefest. A felhozatal terén kétségkívül legszínvonalasabb hazai találkozónak ezúttal is a Golftanya adott otthont, a Hajógyári szigeten.

Habár az idei nyárra eddig jellemző zivataros időjárás nem igazán fogadta kegyeibe ezt a bulit sem - konkrétan délutánig szakadt az eső - minden eddiginél nagyobb számú résztvevővel, színvonalban pedig a valaha látott legütősebb gépekkel zajlott le a 2018-as fesztivál. 

A cirka kétszáz porig ültetett vas között rengeteg, itthon még nem látott külföldi építés sorakozott fel, emellett számos hazai vas is volt kint, mellyel eddig a szombatig egyetlen rendezvényen sem találkozhatott a nagyérdemű. A mérce igen magasra került, hisz most is szigorú beválogatást előzte meg a rendezvényt, így tényleg csak a legjobbak kerülhettek be a Golftanya gyepére.

Annyi biztos, hogy ilyen pazar stance felhozatalt kevés helyen látni egy időben, egy helyen és ez nemzetközi viszonylatban is igaz. Ha az ember egy kicsit belegondol abba, hogy mindez csak „…egy baráti beszélgetésből indult 2012 februárjában…”, akkor jár igazán a nagy pacsi a 819 Company csapatának.

Reméljük, hogy jövőre is maximális lelkesedéssel folytatódik ez a patent sorozat, valamint abban is, hogy dátum szempontjából valamivel szerencsésebb időpontra esik majd a rendezvény. A szombati nap számunkra pont ütközött a már évek óta fix Lóerők Éjszakájával, így személyesen nem tudtuk megcsodálni az autókat - a ToomyPhoto-nak köszönhetően azonban remek képanyagot kaptunk az eseményekről.

További részletek a galériában!