Lassan közeleg az év általunk legjobban várt háttéripari eseménye, a menetrendszerűen november legelejére datált SEMA Show, melyet idén is meglátogatunk. Az európai szemnek sokszor hihetetlen látnivalók között az egyik legigalmasabb momentum ezúttal is a rendezvényt záró hatalmas találkozó, az Ignited lesz. Nézzük, mi is volt kint tavaly!

Immáron harmadik alkalommal vettünk részt a két évvel ezelőtt még ad-hoc jelleggel, tavaly viszont már profin összerakott, hivatalos őrületként bemutatkozó afterparty-n. A szervezettség hatványozottan látszott már a legutóbbi felvonás távlatából is. A csarnokok korai, délután négy órai kapuzárására már a találkozó helyszínére vezető utat teljes kordonozás, valamint lelátók szegélyezték, hogy a lehető legkulturáltabb körülmények között gyönyörködhessen mindenki a Convention Center-ből átguruló autócsodák látványában, na és persze hangzásában.

A bevonulást élőben is közvetítettük

Kétségtelenül, a legnagyobb buli maga ez a vonulás. Az addig csak csendes, élettelen kiállítási tárgyként megtekinthető gépek megelevenedése hihetetlen atmoszférát teremt, nincs az a Wörthi-Tó, ami ezt valaha überelni tudná. Működés közben látni és hallani a rommá tuningolt izomautók irgalmatlan V8-as erőműveit, vagy a földet karcoló import vasakat leírhatatlan élmény, mindehhez pedig a gyors naplemente után az autókból áradó fénykavalkád is társul. Ráadásul tavaly az időjárás is kegyesebb volt, így kellemes nyáresti melegben bolyonghatott a nép a járművek között.

Az Ignited csúcspontját, valamint fő látnivalóját azonban a Battle of the Builders autók felsorakozása és persze a díjak kiosztása jelenti, amely tulajdonképpen a rendezvény TOP 10 építését ünneplő nagyszabású ceremónia - aligha létezik a világon nagyobb elismerés, mint innen egy serleget hazavinni. A három dobogós autót ezúttal külön emelvényeken helyezték el és nem is lehetett csak úgy belógni fotózni közéjük, mint tavaly, még médiásként sem. A mezőny egyébként elég komoly volt, a versenyzőket - és természetesen a győzteseket - hamarosan egy külön cikkben is bemutatjuk.

A díjátadó mellett megállás nélkül ment a gumifüstölés és a drift az erre kialakított arénában, a SEMA Show alatt is bevetett nagyágyúkkal, a közönséget pedig az autók látványa mellett több koncert is szórakoztatta.

Az afterparty menetrendje egyébként most is egy hagyományos, esti tuning találkozó feelingjét hozta. Bitang V8-as motorok röffennek be, airride futóművek sziszegnek, hatalmas pickupok és kamionok villognak karácsonyfaként, közben pedig minden úszik az ezerféle színű neonfényben, a hasonlóan színesen kivilágított, hihetetlen város közepén.

Ahogyan tavaly is összefoglaltuk: túlzás a köbön, de végtelenül pozitív és szerethető formában, amit az ember csak akkor tud elképzelni, ha ott helyben, Vegasban, személyesen tapasztalja meg.

További részletek a galériában: csaknem kétszáz képben próbáljuk meg meg ismét legalább részben visszaadni azt a néhány órányi totálisan Fast & Furious életérzést, ami kint volt. Immáron türelmetlenül várjuk, mit tartogat az idei év!