Az északi régióban egymást érik az autós rendezvények, múlt szombaton például az első Tenkfesztet szervezte meg a Patricar csapata a helyi focipályán. Ami érdekes, hogy a belépés ingyenes volt mind az autósok, mind a nézők számára, ez kezd ritkaságszámba menni a környéken.

A helyszínre sajnos kissé megkésve, délután érkeztünk, ekkorára már lezajlott az autós limbó, a kissé szűkre szabott autós szépségverseny (TOP5), valamint a kipufogó hangnyomás verseny. A kiállított autók száma elérte a nagyjából a 100-at, a felhozatal igen vegyes volt, kb fele-fele arányban osztoztak meg az igényesen átalakított, és kevésbé jól sikerült darabok. Tuning, rally, és veterán autósok mellett nagyobb számban megjelentek motorosok is, nekik külön szépségversenyt (TOP3), és kipufogó hangnyomásmérést tartottak.

A nap folyamán egyébként több kategóriás ingyenes hifi hangnyomásmérésre is sor került a Patricar által, volt airbrush bemutató, gumihajító verseny, az egész napos zenét Dj szolgáltatta. Fellépőkben sem volt hiány, a színpadon megfordult a Nagykanizsán is koncertező BeerSeeWalk, Naomie Band és az Anonym Rock Band, este pedig szabadtéri diszkóval zárult a nap.

Az eredményhirdetés sajnos jobban elhúzódott, mint ahogy tervben volt, de összességben ígéretes rendezvénynek tűnik a Tenkfeszt. Jövőre lesz folytatás, a hírek szerint kibővített autós szépségverseny kategóriákkal, és sok sok újdonsággal. Várjuk!

További részletek a galériában!

by X-Tomi Design