Ismét lement egy autós szezon, ezt pedig mi sem jelzi jobban, mint hogy sor került a Kanizsa Tuning Egyesület hagyományos záróbuljára is Nagykanizsán. Habár kicsit döcögősen valósult meg, az esemény ezúttal is igen szép érdeklődésnek örvendhetett.

Annyi biztos, hogy a szervezők idén rendesen megküzdöttek a körülményekkel. Kezdődött minden már nyár közepén a kényszerű költözködéssel, melynek köszönhetően a szokásos placcról új helyszínre kellett átmozgatni a találkozót. Az utód a Vágóhíd úti ipartelep lett, mely - bár remek hangulatú placc egy efféle rendezvénynek és a látogatók is egyszerűbben megtalálják - jóval kisebb, mint a korábbi, gyakorlatilag bármennyi járművet befogadni képes repülőtér.

Mindebből volt is egy kis kavarodás: a terület már szinte a nyitás előtt koppra telt járművekkel, miközben jó száz autó pedig még a bevezető úton várakozott a bejutásra. A szervezők minden erejükkel a helyoptimalizáláson munkálkodtak, hogy legalább a résztvevők egy része bejusson a kapun belül állhasson, de minden bizonnyal ekkora érdeklődésre még ők sem számítottak (pláne a délelőttöt kvázi teljesen kitöltő eső mellett).

Autók pedig voltak szép számmal, nem csak itthonról, de a határon túlról is. Az eredeti terv szerint egy méretesebb hátsó placcot lett szánva a szebb "VIP" építéseknek, a reggeli rohamban - és a helyszűkében - azonban leginkább a mindenki oda áll, ahol helyet talál rendezési minta érvényesült. A retrós helyszín önmagában egyébként nagyon hangulatos egy efféle találkozó megrendezésére, részben egy évekkel ezelőtti XS Carnight ugrott be a körítés láttán.

A programlista jórészt a tuning találkozókon megszokott line-upot követte. Volt autós szépségverseny és hangnyomásverseny, autós limbó (ez utóbbi a helyszín előtti mellékúton), libabőrös szexi autómosás a MED Angels jóvoltából, valamint igencsak kompakt drift és gumiégetési megmérettetés is az ennek leválasztott zsebkendőnyi területen. Amit még máshol nemigen láttunk, azt a rodeóbika-lovaglási versenyben találtuk meg.

Fél négykor aztán megállt az élet és percre pontosan vette kezdetét a tombolasorsolás, melynek fődíja egy szépen kiglancolt kettes Golf volt, ami egyébként egész nap a Carstyling.hu színpadon forgott a bejárat mellett. Az autón kívül még jó 90 további nyeremény várta a sorsjeggyel rendelkezőket, így nem csoda, hogy cirka másfél másfél órájával ez volt a rendezvény leghosszabb programja. A polír Mercedes felnikre ültetett TDI Golfot egyébként egy környékbeli srác nyerte meg.

A találkozót eredményhirdetés és az AK26 koncertje zárta, a kéttagú formáció már a sötétedésbe csúszva hirdette az igét a színpadról. Ez volt az első alakalom, hogy standdal vettünk részt Nagykanizsán, mindent összevetve pedig remek hangulatú rendezvényként mutatkozott be számunkre az idei szezonzáró. Ezúton is köszönjük a meghívást a Kanizsa Cars csapatának, folytatás jövő tavasszal, remélhetőleg újra a reptéren.

További részletek a galériában!