A show, ahol minden sarokban van min meglepődni

A Central Hall, azaz a közpső csarnok a SEMA Show-nak otthont adó Las Vegas Convention Center legnagyobb pavilonja. Az AMTS kb. teljes területét magában foglaló csarnokban a veterán izomautóktól a brutál JDM gépeken át az autógyártók standjaiig minden megtalálható, tematika szerint pedig három nagyobb részre osztható: ezek a versenysport és tuning, a felújítás és hot-rod zónák.

Egy, a Central Hall klasszikus építései közül. A makulátlan amerikai restomod gépek még mindig a show fő látványosságát képviselik

Ezek közül a legnagyobb szekció Racing és Performance (versenyzés és teljesítmény) gyűjtőnév alatt fut. Itt találhatjuk meg a legnevesebb háttéripari gyártók standjait, melyek jól megférnek az egyedi autóépítő műhelyekkel, a Hotrod részleggel, valamint a restaurált veteránautókkal és a versenycsapatokkal.

Az idei sláger vitathatatlanul az új Toyota Supra. Egy szép darab a rengeteg SEMÁ-s példány közül

A Central hall pedig csak az egyike a SEMA Show pavilonjainak. A felhozatalra idén sem lehet panasz, beszéljünk akár az amerikai, vagy akár csak az import gépekről. Ha kifejezetten típust kell mondani, idén vitathatatlanul az új Supra volt a sláger: kis túlzással, szinte minden standon belebotlott az ember egy-egy komolyan átalakított verzióba, na és persze az importőri szinte megjelenő Toyota is kihozott jó pár feltuningolt darabot. Néhány éve, az új Ford Mustang kapcsán láthattunk ilyen szintű őrületet egy típus iránt, idén ezt is sikerült felülmúlni.

Szálcsiszolt kasztnis, irgalmatlan vas a Hot Rod Alley bugyraiból

Nem csak ennek köszönhetően, joggal érezhették úgy a látogatók, hogy teljesen megújult a felhozatal az elmúlt évekhez képest. Ismétlődést alig lehetett találni, rengeteg új autó épült az idei szezonra, legyen szó custom vasakról, import, vagy amerikai tuninggépekről. 

Ahogyan ilyenkor megszokott, számos építés leleplezését időzítik a rendezvény időpontjára, ilyenkor pedig olyan neves építőkkel futhat össze az ember, mint a Battle of the Builders első helyezését vivő Ringbrothers, vagy éppen maga Chip Foose.

Az importőrök is kitettek magukért: ez egy VFR800-motoros N600-as a Honda standján

Minden évben a csarnokban érezhető a legjobban, hogy a show már nagyon kinőtte a szokásos területet. Az emberektől gyakorlatilag nyitástól-zárásig már lépni sem lehet, e tekintetében megváltás lesz a már jövőre elkészülő új csarnok. Az összesen 55.000 négyzetméteres, kétszintes pavilon a Convention Center előtt vezető Paradise Road túloldalán épül, az út feletti átjáróval lesz összeköttetésben a jelenlegi területtel.

Ez a "kis" bővítés azonban csak a kezdet. 2023-ig összesen 427.000 négyzetméterrel (!!) növelik meg a Convention Center területét, részben a környező lakóépületek, parkolóházak és kereskedelmi egységek átalakításával. 

Fókuszban az új Corvette a Chevrolet standján

Galériánkban több, mint 600 képet találtok csak erről a pavilonról, hamarosan pedig érkezik a többi is - bőven lesz mit lapozgatni. A fotókért részben nagy köszönet Lamboboy-nak!

Ismerős a gép? Paul Walker hajtotta a Fast and the Furious 6. részében

Forma.

Elmebeteg BMW 2002-es a Vibrant Performance stan

Újabb Restomod: nem lehet betelni velük

Ha show-car, ha nem, a felhúzott V8 kötelező darab

Hagyunk időt...

Gyönyörű megépített McLaren az Accuair standján

Csak egy 350Z.. na de mi az ott az orrában?

Kattints ide és nézd meg az összes képet!

Kisorsoltuk SEMA Show 2019 játékunk nyereményét, a Chip Foose által dedikált pólót.

» Részletek itt! «