A kaput őrző démon

Napjaink egyik legdivatosabb és legnépszerűbb felnigyártója, a Miamiban őshonos VOSSEN már a tavalyi SEMA Show-n sem aprózta el a megjelenést. Akkor a Mandarin Oriental hotel egyik luxuslakosztályát rendezték be standnak, a kiállításon található aprócska területükre pedig mindössze egy jelzésértékű pultot pakoltak ki. Itt előzetes regisztrációval, vagy promóteren keresztül lehetett belépőket igényelni a minden este megrendezésre kerülő fogadásra, tehát gyakorlatilag egy saját kis VOSSEN-es rendezvényt raktak össze partnereik és üzletfeleik számára. Ahogyan a kiállításra, ide sem juthatott be akárki, csak aki megfelelő üzleti hátteret képviselt.

A stand kívülről...

Hasonlóan merészet húztak a fiúk az idei rendezvényre is. A koncepció önmagában talán még egy fokkal meghökkentőbb volt, mint 2015-ben, most ugyanis az övék volt a kiállítás egyetlen, teljesen zárt standja! A szó legszorosabb éretelmében fallal vették körbe magukat, a kiállított portékák pedig belülre kerültek: csak az láthatta őket, akik - újfent előzetes regisztráció után - belépést nyertek a "barikádon" belülre.

... és belülről. Itt egy videót is megnézhetsz róla!

A nem éppen szokványos marketing két célt szolgált: egyrészt sokkal exkluzívabb hangulatot teremtettek az ügyfelek számára (magát a standot is VOSSEN Private Gallery néven futtatták), így már az megtiszteltetésnek számított, ha valakit vendégül láttak odabent. Másrészt pedig így sokkal jobban szűrhető volt a közönség is. A katalógus- és ajándékgyűjtésre utazó, vagy hoszteszcsajokat fotózó slepp sem éppen kívánatos társaság, de ők még hagyján, van, akik számára egyáltalán nem akarják közszemlére tenni az új fejlesztéseket. Már azelőtt lemásolják őket a kínaiak, mielőtt egyáltalán gyártásba kerülnének - szólt az érvelés tavaly, mindehhez pedig hozzá kell tenni, hogy valóban feltűnően sok, a VOSSEN designokhoz gyanúsan hasonló kereket fedeztünk fel a South Hall hatalmas felni/gumi expójának területén. Hiába, ami jó, azt általában le is másolják.

A falakat teljes terjedelemben kitapétázták felnikkel

A VOSSEN idén 10 éves, a stand belsejébe vezető hosszú folyosó falára felerősített évszámokkal ennek is emléket állítottak. A számok alatt az adott év fontosabb eseményeiről tájékozódhattak a látogatók, valamint - némi interaktivitásként - filctollal mindenki szabadon dekorálhatta a falat is, aki meglátogatta a standot.

Odabent egy privát bemutatóterem fogadta az ügyfeleket, a falakon szépen rendszerezett felnikkel, kis tárgyalóval, a középpontban pedig egy bárpulttal, ahol a promóterektől beszerezhető igényes fém zsetonokért fejében a cég vendégei lehettünk egy (vagy több) koktélra. Ennél jobban VIP környezet talán nem is kell a jó üzletek megkötéséhez.

Mint megtudtuk, jó néhány meglepetéssel készülnek VOSSEN-ék a 2017-es szezonra. Először is némi vérfrissítés történt a cégen belül, a régi csapat mellett / helyett a fiatalabb korosztályból vettek fel tervezőket, ennek köszönhetően számos új, ráadásul igen merész design jön ki a monoblock szériából.

Az egyik új, megszokottnak nem éppen mondható design

A koronaékszert mintázó középrész szintén az új vonalat erősíti

Mennyire távol áll ez már a hagyományostól?! Talán egy újragondolt LC lehet

Ami pedig még fontos hír az egyrészes példányokat illetően, hogy gőzerővel dolgoznak a még nem TüV-ösített designok engedélyeztetésén is, így a hírek szerint hamarosan hiánytalanul meglesznek az európai tanúsítványok szinte mindegyik típusra.

A legizgalmasabb dolgokat a "koncepció falon" láthattuk, ezek azok a felnik, amik csak jövő tavasszal kerülnek egyáltalán gyártásba. A számos új forma mellett a koncepciót a sikeres monoblock típusok többrészesítése jelenti, brutálisan szép, peremes designok létrehozásával. A garantáltan sikeres új széria több radabját ráadásul extra belső peremmel gyártják. Ez amellett, hogy nagyon jól néz ki, az egyre népszerűbb, extra széles kiviteleknek ad plusz merevítést. A widebody kitek tavaly óta hihetetlen módon elterjedtek idekint, széles sárvédő alá pedig széles felni kell, így nem csoda, hogy maximálisan kiszolgálják ezt a piacot.

A felperemezett CG-széria már durván a hardcore kategória!

Nem kevésbé bitang koncepció!

Az extra széles kiviteleket az elszaporodott widebody szettek indokolják

Végül, de nem utolsósorban szintén saját falat kaptak a WORK-VOSSEN felnik is, amelyek a japán gyártóval együttműködésben születtek. Az idei évben gyártásba került kollekciót már a tavalyi SEMA alatt megnézhettük, de akkor még annyira újdonság volt, hogy fotót sem készíthettünk róluk. Most már számos színkombóban is megcsodálhattuk a lenyűgözően szép, ugyanakkor már árban is a legfelső kategóriát képviselő kerekeket. Lőttünk róluk pár remek képet, érdemes megnézni!

A pazar WORK-VOSSEN vonal továbbra is a csúcs - minden téren

A VOSSEN még egy remek újítást hozott a standjára: több táblagépet is elhelyeztek (bent, valamint a külső falakon is), rajtuk a cég saját fejlesztésű 3D konfigurátorával, amellyel mindenki felpróbálhatta az aktuálisan elérhető egyrészes kínálatot az autójára. A kerékméret, fényezés (külön a kasztni és a felni) mellett az ültetés mértékét, sőt még a kerékdőlést is külön be lehetett állítani, a végeredményt pedig real-time lehetett 3D-ben forgatni, de postázhattuk is magunknak e-mailben, vagy akár rögtön a facebook falunkra.

Bárki összerakhatta virtuálisan a saját, felvossenezett vasát

Maga a stand is nagy élmény volt, de ez még nem minden: tavalyhoz hasonlóan most is meghívást kaptunk egy gyárlátogatásra a VOSSEN főhadiszállására, ahonnan hamarosan szintén számos újdonságról számolhatunk majd be Nektek! Addig is csekkoljátok a galériát - van miből mazsolázni!

Ha megtetszettek a felnik, könnyen be is szerezheted őket, hiszen a VOSSEN márka Magyarországon is elérhető. A hivatalos hazai importőr a szakmában több, mint 20 éves múlttal rendelkező O.CT Tuning Hungária Kft, további infókat weboldalukon, valamint facebook oldalukon találsz!