Veres Zoltán műrepülő világbajnok fellépésére időzítettem a kilátogatást szombaton a Hungaroringre. Bejött, előtte futottam be, és beálltam a jó sok Opel közé a saját Opellel. Már hangulatra és az emberrajzásra tekintettel lejött, hogy szép kis csődületet hozott össze az Opel, becsületükre legyen mondva, ilyenre bármelyik márka költse a zsetonját. Jó kis alapvetően autós összeugrás, de olyan családos. Gyereknek, mindenkinek szombati bámulnivaló, és nem kell sokat gondolkozni, minden odapakolva, gondolkozásra elég a hétköznapból.

Opel Admiral

Tiszteletkör után (ismerősökkel parádézás) irány a paddock, kis várakozás Gaál előterében, hátam mögött a sok-szúrófényes Jürgen-Asconával (ami nagyon kerek jószág), és megjött Veres Zoltán. Pörgött, forgott, dobálta, áthúzott, tetszett. Jó, ahogy a völgyet kihasználta a hajborzolásra. Irány a magánautók felvonulása, csak előtte megnéztem azt az öreg Opelt ami pár éve a lábán gurult ki az egykori gyártóhelyére Németországba. Nem is annyira a technikát csodáltam, mert hát arra készült, hogy működjön, inkább a sofőrt, aki a mai elkényeztetett autós-helyzetünkből átült a faküllősbe és kitekert itthonról németbe. Szép teljesítmény!

Ami nem csak szép, de működik is

Szóval irány át a magánautók közé, Hudák Zsolti és Bara Laci világába. Öszefutottam Szörényi Andrissal (vezess.hu), aki bőszen zsürizett, itt-ott felbukkanva, reggeltől ott sürögve. Zsóti nem úszta meg a díjat, örülj neki ember! A Bara Combo pedig mint megtudtam újjáépül. Valaki már rögtön megkezdte, Laci éppen dohogott, hogy lekapták a kormányát, remélem csak kiváncsiságból, de hát azért nem illik szétszedni más autóját.

Látkép Legendák

Végigsétálva a kirakott autók között volt pár igazán szép darab, impozáns volt az OPC-k kék sora is. Tetszettek a letisztult darabok nagy kerékkel glancba vágva, és jó kis fiatalkori emlékeket ébresztettek az Ascona B modellek, nagyon jó stílusú autók voltak, és jól építhetők. Az Ascona C az nagyon ellaposodott hozzájuk képest. És azért azt is megjegyzem, hogy volt pár kocsi, amit nem értettem hogy került oda. Gondolkoztam, hogy odamegyek és szólok, hogy "srácok ezt ne csináljátok", de végülis ő kocsija, barmolja, butítsa örömére, csak tényleg nem tudom ki engedte be (nem fotóztam le, az értők sejtik miről szólok).

Ascona B

A sorba álló Mantákról beugrott, hogy van még valahol eredeti Lexmaul katalógusom '91-ből, hú mennyi cuccot kínáltak hozzájuk. Most már gondolom külön sport összeszedegetni a holmikat az öreg tepsikhez.

Manta, de mnnyire

Érdekes, hogy a Manta-utód Calibrából alig volt mutatóban. Persze a típus most van az életpályája mélyén, arra vár, hogy klasszikus legyen belőle, csak ahhoz még mindig sok van belőle. 

Opel Calibra

És végül zárom a sorokat egy Opel Omega bigfoot-tal, mert ilyen is kell legyen. Vidám kis nap volt, úgy láttam, aki kivonult, az jól érezte magát. És az sem utolsó, hogy a szerencsések vonulhattak egyet a Hungaroring aszfaltján, azt minden autónak meg kell egyszer kóstolni!

Omega bigfoot