Nagykanizsa reptere több száz autót látott vendégül a Tavaszi Márkafüggetlen Autós és Klubtalálkozó keretei között az elmúlt hétvégén. A rekordhosszú névvel rendelkező rendezvény méreteiben is túltett az eddigi felvonásokon.

Míg tavaszi szervezésből idén került sor a második körre, a szokásos őszi, BMW-találkozóval is egybekötött buliból már nyolcat láthattunk ugyanettől a csapattól. A szezonnyitó cirka 15 hazai klub, valamint több száz hazai építés részvételével zajlott a jól bevált helyszínen.

A méreteket jól jellemzi, hogy délután 2 óra körül már cirka 400 autó parkolt a reptéren - ekkor pedig még bőven érkeztek a résztvevők. A szervezők két részre osztották a placcot, a kisebbik felét kapták a magánépítések, a nagyobbikat pedig a klubok. Utóbbiakból főként Suzuki, Opel, Lada BMW és Audi emblémás csapatok bukkantak fel, de számos márkafüggetlen, nem környékbeli társulás is tiszteletét tette a találkozón.

Valódi értelemben vett átépítés néhány tucatnyi volt a felhozatalban, a túlnyomó többséget inkább utcai tuninggal rendelkező járművek képviselték. Összességében sok szép, igényesen módosított gép sorakozott fel kint, kivétel persze akadt, na de hol ne lenne hasonló.

Az amerikai frontot az European Tuning Showdown mezőnyében remekül szereplő DF Mustang és csapata képviselte, volt kint továbbá egy Mopar tuningos Dodge Challenger R/T is. Sőt, veterán izomautókból sem volt hiány.

Programok terén ez alkalommal is számos érdekességgel készültek a szervezők. A megszokottnak mondható szépség- és hangnyomásverseny mellett gumiégetésre és erotikus autómosásra, továbbá hengerfej hajításra és alkatrész felismerésre is sor került.

A rendezvényt Beerseewalk koncert, valamint esti buli zárta, a keményvonalasabb találkozósok pedig az éjszakát is a helyszínen töltötték. Habár az időjárás túl sok jóval nem kecsegtetett, efféle rendezvények szempontjából remek borongós-felhős nap fogadta az érdeklődőket.

Folytatás ugyanitt októberben, a sorrendben kilencedik szezonzárón.