A Totalcar csapata október harmadik szombatján tartotta az immáron szokásosnak mondható Parkoló Parádét a Hungexpo külső területén, ahol az idén látott legnagyobb tömeg gyűlt össze a zárófelvonásra.

Talán még a szervezők sem gondolták volna, hogy kilencedik alkalommal is megrendezésre kerül majd a tavaly márciusában életre hívott találkozó. A lelkesedés nem hagyott alább, az érdeklődés is egyre nagyobb és a kilátogatók is kezdenek ráérezni, miről is szól ez az egész. A mindenféle márkatalálkozókkal, tuning treffenekkel teletűzdelt szezonban jól esik nyugodt, családias, már-már baráti légkörben eltölteni néhány órát, pláne különleges autók társaságában.

Megkötés gyakorlatilag a kezdetek óta nincsen, bármilyen gépjárművel be lehet hajtani, legyen az két- vagy négykerekű, illetve estenként akár három is. Legyen öreg vagy új, öröm egymás mellett látni például egy Mercedes CLA AMG-t és - egy rég elfeledett márka képviseletében - mondjuk egy öregecske Autobianchi-t. Talán ez az a kép, ami igazán jellemzi a Parkoló Parádékat.

Sajnos több ritkaságnak csak a kapun kívül jutott hely, mert nyitás után alig egy órával csordultig megtelt a belső parkoló, a szervezők így több autót nem tudtak beengedni. Hozzájárult mindehhez nagy valószínűséggel az is, hogy sok nézelődő a nem kiállításra szánt autójával is bent parkolt - hiszen megtehette. Talán valamiféle kontrollt érdemes lehet már bevezetni e tekintetben a jövőre nézve, hogy a kecske is jóllakjon és parkolóhely is maradjon.

Az ominózus szombati nap egyébként elég sűrű volt szezonzárókban. Csapatunk egy része Nagykanizsán tengette az időt, de ugyanerre a napra esett a Rozsdakupac Magazin által meghirdetett Saturday Night Cruise is, ráadásul a pesti etap pont a Hungexpo főbejárata előtti parkolóba lett meghirdetve. Átgurultunk, hiszen a tavalyi buli is igen emlékezetes volt: akkor rengeteg autó gyűlt össze, de nem csak a fővárosban, hanem az ország kéttucatnyi nagyvárosában is.

Viszont most szombaton sajnos közbeszólt az időjárás: mielőtt még az autók java megérkezett volna, elkezdett esni az eső. Így a Parkoló Parádéról kiguruló autók nem ide, hanem inkább hazafelé vették az irányt. Talán majd jövőre nagyobb szerencsénk lesz. Azonban most sem csak Budapesten, hanem ország 19 pontján volt hasonló megmozdulás, reméljük hozzájuk kegyesebbek voltak az égiek. 

További részletek a galériában!