Ahol olyan mennyiségű amerikai autó van mint Svédországban, ott nem csoda hogy a Hot Rodoknak is külön találkozókat szerveznek, amelyek közül a legnépszerűbb a Power Hot Rod Reunion. A világ legnagyobb autóstalálkozójaként nyilvántartott Power Big Meet után rendszerint két héttel nyitja kapuit a rendezvény, ahol -minket- az átépített autók szerelmeseit igazi csemegékkel várják a helyi jampik nevet Harmadik alkalommal vehettem részt ezen a számomra mindig hihetetlen élményt nyújtó parádén, aminek most is Malmby Strängnäs reptere adott otthont. Nem véletlen a helyszín, ugyanis a rengeteg gyönyörűség mellett gyorsulásra épített szörnyek is színesítik a rendezvényt, akik helyszíni regisztrálás után versenyezhetnek egymással a közönség nagy örömére. 

A stílushoz méltóan nem modern rajtrendszerekkel indítják a küzdőszellemű autósokat, hanem hagyományosan: zászlóval. Az eddigiekkel ellentétben idén nem egy, hanem két napra terveztek. Péntek 18:00-tól már elfoglalhatták az érkezők az aszfaltot, javarészt az éjszakai gyorsulási versennyel a középpontban. A rendezvény sajátossága, hogy nagy találkozókhoz méltón működik a bejutás: jegyvásárlás után külső parkolókba irányítják a látogatókat, ahonnan ingyenesen igénybe vehető buszjáratok indulnak, de akár gyalog is meg lehet tenni a cirka két kilométeres távot. A vásárrésszel indul az őrület, ahol a mindenféle alkatrészt és dísztárgyat árusító lakókocsik/sátrak között már rengeteg autó álldogál. Beljebb érve a füves területen találhatóak az igazi érdekességek. 

Persze ez idén a két nap miatt érkező résztvevők miatt duplán igaz volt, mert a valószínűleg esti sörözgetésnek köszönhetően elég sok meglepő helyen találtunk alvó embert. nyelv A svéd jogszabályok elég jószívűen érintik a kinti autóséletet, nagyon sok olyan vasat láthattunk rendszámmal utcán közlekedni, ami számunkra eddig szinte csak tréleren volt elképzelhető. 

Aki amerikai autókkal van bármilyen kapcsolatban, az tudja hogy az a hangélmény amit ezek produkálnak, arra nem igazán létezik megfelelő kifejezés. Ezt sokszorozva adják vissza a Rodok épített rendszerei, ténylegesen Dragsterekhez mért hangokat produkálva, ami az elképesztően szép részletű autókat nézve folyamatosan arra sarkallta az embert, hogy rohanjon mert mindent látni kell nevet A gyorsulásról sajnos lemaradtunk, mert az éjszaka után csak dél után indult újra, de a hihetetlen felhozatal kárpótolt mindenért. Ez a két találkozó egy hónapon belül tényleg hihetetlen nyomot hagy az emberben, remélhetőleg jövőre ugyanígy/ugyanitt. ;)

TOVÁBBI RÉSZLETEK A GALÉRIÁBAN!