Múlt hétvégén idén első ízben burkolózott füstfelhőbe a tököli reptér, hisz a Drifted Országos Bajnokság első fordulóját, a Sebesség Fesztivált rendezték meg.

Szombaton a drift arénában szinte megállás nélkül mentek a futamok. A bonyolult vonalvezetésű pálya több pilótának is kihívást jelentett, hirtelen terhelésváltások, elnyújtott kigyorsítási szakaszok többeket megtréfált. Műszaki problémákból is adódott szép számmal, volt olyan versenyző, akinek a bal hátsó kerekét sikerült elhagynia, vagy épp a szintén bal hátsó felniről leváló gumi okozott problémát. A SemiPro kategória kvalifikációja élén a Z4-et terelgető Fényi Anna végzett, őt követte a fiatalabbik Zángó Zoltán E36-tal, a harmadik helyen a táblán a Bauer Bence végzett az E500-as Mercivel. A népes mezőny miatt a szervezők kénytelen voltak a Pro liga pilótáinak kvalifikációs futamait áttenni másnapra.

Vasárnap már Red Sun Fest várta a kilátogatókat szlalom- illetve gyorsulási versennyel. Szép számmal érkeztek japán márka hívei. Emellett még Carstyling.hu autó szépségverseny, amelyről természetes hamarosan képeket is közlünk.

A Pro kategória délelőtti kvalifikációs futamain idősebb Zángó Zoltán végzett E30-al, őt követte Dely Domokos a 200SX Nissan-nal, harmadik helyen pedig Korin Gábor végzett. A drift arénában a Pro kvali után a King Of Europe Street Legal döntői következtek. A döntőt a horvát Dario Foler és a bolgár pilóta, Pavlin Penev vívták. A párbajt Penev nyerte és kezdte meg magabiztosan a szezont. Bronz meccset az a Danielle Murphy nyerte, aki nem csak ebben a kategóriában volt érdekelt, hanem a Queen of Europe-ban is megmutatta, hogy mire is képes a Nissan-nal.

A hölgyek döntőjében Danielle mellett a lengyel, Karolina Pilarczyk került, akinek sajnos az autója a versenybírók szerint túl hangosnak bizonyult, így nem a rózsaszín Nissan-nal állt rajthoz, hanem egy bérautóval, egy BMW-el  kellett harcba szállnia. Természetes a majd 500 lóerő különbség az ír Danielle Murphy győzelmét hozta, míg a harmadik helyen a román lány, Ramona Rusu végzett.

Ezt követően a SemiPro döntőkre került sor. Itt már a TOP16 nem volt elegendő, így a bírák jónak láttak, ha kitolják inkább TOP24-re a döntők kiírását. Vígh Csaba a döntőig menetelt, ahol nem bírt a BMW-vel versenyző ifj. Molnár Andrással. A bronz meccsen pedig Bernát Attila diadalmaskodott.

A "nagyok" kategóriájában, a Pro ligában pedig a nagy esélyesek mellett a sokkal gyengébb Forddal versenyző Hutter Ferenc menetelt előre, egészen a TOP4-ig, ahol Korin Gábor le tudta követni Hutter széles íveit. A döntőbe a BMW e30-al Korin Gábor és a nagy esélyes, idősebb Zángó Zoltán került, aki esélyt se hagyott ellenfelének és bezsebelte az év első győzelmét. A dobogó harmadik fokáért Hutter Ferenc a brutális Mustangot terelgető Énekes Árpáddal küzdött meg, végül kemény csatában Énekes Árpád diadalmaskodott.

Következő drift verseny a Lóerők Éjszakája lesz június 6-án a tököli reptéren, gymkhana pedig május 1-én Taszáron, ahol a magyar bajnokság mellett Gymkhana King sorozat is ellátogat.