A Vörsteiner nem bízta a véletlenre: demóautóként egy tuningolt McLaren!

Az idei SEMA Show minden eddiginél nagyobb területen és több látnivalóval várta a jubileumi 50. évfordulóra a háttériparra éhes közönséget. Nem lehetett panasz a déli csarnokra sem, bár itt talán egy fokkal gyengébb volt a felhozatal, mint amit 2015-ben láttunk.

Hasonlóan a központi pavilonhoz, a kétszintes South Hall is a tavalyról ismert témát és kiállítási rendet hozta. A felső szint volt - számunkra - kevésbé érdekes, ezt szinte teljes egészében truck / pickup és offroad tematikának szentelték. Kissé eldugva, a pavilon hátsó részében kaptak helyet a SEMA keretei között első alkalommal kiállító cégek. Itt az airride rendszerektől a felniken át a chiptuningig, vagy a versenysportokig minden megtalálható volt, különösebb logika nélkül beömlesztve.

Widebody S2000 a König standján

Az alsó szint már egy fokkal izgalmasabb volt. A csarnok cirka felét elfoglaló Global Tyre Expo főként a kinti érdekeltséggel rendelkező legjelentősebb abroncsgyártók standjait tartalmazta, demóautók terén is hihetetlen komoly felhozatallal. Mellettük, a csarnok végében rengeteg kisebb - főként kínai - gyártó is szerencsét próbált, főként aprócska, SYMA-falakból épített szabvány-pavilonokkal.

I don't even see the code. All I see is blonde, brunette, red-head... (Cypher, Matrix 1)

Akik viszont vitathatatlanul vitték itt a prímet, azok a helyszín másik felét kitevő felni- és kiegészítőgyártók voltak. Ha valaki konkrétan kereket jött nézni az autójára, igencsak nehéz fába vágta itt a fejszéjét. Az Amerikára egyébként is nagyon jellemző túlkínálat itt hatványozottan érvényesült: gyakorlatilag nagyon nehéz volt olyan egyedi darabot találni, amihez hasonló design ne tűnt volna fel pár standdal arrébb. Ahogyan anno egy kedvenc idézetemben a Mátrixból, egy pár óra bolyongás után már mást sem látott az ember, csak aranyt, ezüstöt, vöröset, minden létező mélységű és kivitelű küllővel, peremmel és középpel.

Csajokból itt volt a legnagyobb sűrűség

A kiállítók természetesen itt sem aprózták el a körítést, elég ha csak a "rézmetszett" Subarura, vagy a VOSSEN bunkerére gondolunk. Autók terén itt jóval több volt az import (nem amerikai belpiacos) vas, mint a többi pavilonban, azokból is főként a sport- és luxusautók: Ferrari, Lamborghini, McLaren, Porsche és társai, melyeken a legtöbb felni azért jól néz ki, ugye. Persze nem volt hiány komoly tuningokból és makulátlan állapotra hozott veterán USA építésekből sem, sőt.

Amiért pedig még kifejezetten vonzó volt ez a pavilon, az ide koncentrált női felhozatal volt: sehol ennyi hoszteszt nem lehetett látni, mint itt, róluk pedig hamarosan egy komplett tényfeltáró galériával jelentkezünk kacsint

Jól látjuk, a háttérben az ott egy tank. A stand padlója pedig élő pázsit!

Igen, ez bizony egy LaFerrari!

Ötletes, félbevágott standkoncepció a Giovanna Wheels-től. Még a hoszteszeket is a térfelük szerint öltöztették

 

BMW i8 az ütősebbik fajtából

Nem virtual tuning: öreg C-osztályos, Rocket Bunny szettel!

Már tavasszal gyanús volt, hogy a KIA Optima remek tuningalap lehet

A Toyo standja kis híján orgazmusközeli élmény volt. Íme az egyik nagyágyú, egy bitang Porsche 930 Turbo

Ez meg csak egy laza Liberty Walkos, airride-os Ferrari F430...

Folytatása következik, képeink második része a galériában!