Csajokból ebben a pavilonban volt a legsűrűbb koncentrátum

A South Hall az a hely a SEMA Show pavilonjai között, ahol a felnik és a csajok koncentrátuma évről-évre a legsűrűbb. Sőt, utóbbiak terén a kiállító cégek mintha még jobban belehúztak volna, a gyönyörű modellek mellett pedig demóautók terén is rendkívül pazar volt a felhozatal.

Mindez nem csoda, hiszen hihetetlen mennyiségű márka, gyártó és forgalmazó bérelt standot a kétszintes csarnok aljában található Wheels & Accessories - felnik és kiegészítők - témakörének szentelt területen. Itt már tényleg komolyat kell villantani, ha valaki ki akar tűnni a tömegből.

Persze a South Hall most sem csak a felnikről szólt, jórészt a tavalyról ismert tematikát és kiállítási rendet hozta. A felső szintet szinte teljes egészében truck / pickup és offroad tematikának szentelték, mellette ezerféle kisebb-nagyobb kiegészítős stand, valamint a versenysportok és az autókhoz köthető szolgáltatások kaptak külön részleget. Kissé eldugva, a pavilon hátsó részében a SEMA keretei között első alkalommal kiállító cégek jelentek meg, különösebb logika nélkül beömlesztve.

Egy igazán különleges GT-R a ROHANA standján

Az alsó szint nagyobb részét a Global Tyre Expo foglalta el, mely főként a kinti érdekeltséggel rendelkező, legjelentősebb abroncsgyártók standjait tartalmazta, de számos további, a világ minden tájáról szerencsét próbáló gyártó állított itt ki. Mindkét szinten általános jelenség volt, hogy minél inkább közeledtünk a pavilon végéhez, annál inkább ment át "kínaiba" a felhozatal. Nagyon sok cég állított ki onnan, valamint több közel- és távol keleti országból is, néha a legmeglepőbb termékekkel.

Truckok terén sem volt gyenge a felhozatal

Akik viszont vitathatatlanul vitték itt a prímet, azok a helyszín másik felét kitevő felni- és kiegészítőgyártók voltak. Ha valaki konkrétan kereket jött nézni az autójára, igencsak nehéz fába vágta itt a fejszéjét. Az Amerikára egyébként is nagyon jellemző túlkínálat itt hatványozottan érvényesült: gyakorlatilag nagyon nehéz volt olyan egyedi darabot találni, amihez hasonló design ne tűnt volna fel pár standdal arrébb: egy pár óra bolyongás után már mást sem látott az ember, csak aranyt, ezüstöt, színre fényezettet, minden létező mélységű és kivitelű küllővel, peremmel és középpel.

Nagy gömbökhöz nagy kör

A kiállítók természetesen itt sem aprózták el a körítés. Autók terén itt jóval több volt az import (nem amerikai belpiacos) vas, mint a többi pavilonban, azokból is főként a sport- és luxusautók: Ferrari, Lamborghini, McLaren, sőt, Pagani Huayra (!) és társai, melyeken a legtöbb felni azért jól néz ki, ugye. Persze nem volt hiány komoly tuningok gépekből és makulátlan állapotra hozott veterán USA építésekből sem, sőt.

Amiért pedig még kifejezetten vonzó volt ez a pavilon, az ide koncentrált női felhozatal volt: sehol ennyi hoszteszt nem lehetett látni, mint itt, róluk pedig hamarosan egy komplett tényfeltáró galériával is jelentkezünk kacsint

Lehet neki nemet mondani?

A Pagani Huayra a Pirelli standját díszítette

Voltak azért európai vasak is, mint ez a clean BMW E39

 

Ha már japán belpiac

Ez a Subi sem volt gyenge

Egy McLaren már szinte fel sem tűnik, annyi volt belőlük

Vin Diesel is ilyen Plymouth volánjánál ült, pár résszel ezelőtt

Folytatása következik, képeink első része a galériában!

Tetszett a cikk? Oszd meg Te is facebook oldaladon! Játékunkon egy Ken Block által dedikált, eredeti SEMA Show rendszámot sorsoltunk ki, ha részt vettél, nézd meg Te nyertél-e!
» Részletek itt! «