SEMA Show legkisebb, északi csarnoka egészen az idei felvonásig az autóápolás, műhelytechnika és a szerviz témakörét ölelte fel leginkább, de a Central Hall-ból kiszorulva megtalálhatók voltak tuningcégek és kisebb-nagyobb műhelyek standjai is ebben a pavilonban.

Idén ez a helyszín lett a leginkább "szétbombázva": az autóápolást, detailinget ugye teljes egészében elvitte a vadonatúj "West" csarnok, cégekből pedig eleve hiány volt, így első ránézésre kicsit nyögvenyelősnek tűnt már maga a kiállítási terület megtöltése is. Az embernek kicsit az a "tegyünk ide is valamit", érzése volt, csak hogy el lehessen mondani, hogy eggyel több pavilon volt.

A csarnok negyede simán üres volt, a többi részét pedig iszonyúan szellősen sikerült berendezni, de a néhány tölteléknek mondható kiállító mellett azért még így is volt itt bőven érdekesség. A szervezők összesen három, gigantikus tematikus zónát alakítottak, amiért már érdemes volt körbejárni ezt a helyszínt is.

A legnagyobb durranás a "The Chip Foose Experience" névre hallgatott és - ahogyan a nevéből kitalálhattuk - nem volt más, mint egy óriási Chip Foose stand, vagy sokkal inkább kiállítás. Az óriási területen a mester összesen 20 autóját szórták szét, munkásságának legkülönbözőbb időszakaiból, a falakon Foose óriás méretű grafikái kaptak helyet, na és persze volt saját merchandise stand és még számos érdekesség, ami a neves építőhöz köthető.

Foose természetesen maga is megjelent a kiállításon, naponta kétszer, a helyszínen felállított színpadon lehetett megnézni, ahogyan élőben alkot. Azt tette, amit már az Overhaulin' műsorban is oly sokszor láthattunk: autókat, kész koncepciókat rajzolt meg gyakorlatilag a nulláról, ahogyan éppen kipattantak az agyából - még ennyi év után is lenyűgöző, milyen hihetetlen tehetség ez az ember.

A pavilon másik nagy húzó-látványossága a Battle of the Builders tavalyi mezőnyének kiállítása volt, majd a zárónapon csatlakoztak hozzájuk az idei döntősök is, amelyeket ezen a standon belül zsűriztek le élőben, a közönség szeme láttára. A 2021-es mezőnyről külön cikkben számolunk majd be - már most szólunk, jó néhány durvaságra lehet készülni! ;)

A Battle of the Builders a világ talán legrangosabb autó-szépségversenyét takarja, melyre lényegében a rendezvény keretein belül kerül sor, a TV-show-val egybekötött szigorú előválogatás viszont már szeptembertől zajlik. Nevezni sem lehet akármilyen autóval: alapvető feltétel, hogy a SEMA valamely standján, vagy meghívottként a jármű fizikálisan részt vegyen a rendezvényen.

Az 1-200 bekerült autót már a nyitás után járja végig a zsűri, aki kiválasztja a TOP 10-et a mezőnyből, akik közé bekerülni már önmagában hatalmas dicsőség. Akárcsak a hagyományos szépségversenyeken, a finalisták között pedig már nem hirdetnek sorrendet, csak a TOP3-at díjazzák végül ünnepélyes keretek között, a SEMA Show-t záró óriási afterparty-n, az Ignited-on.

A North Hall harmadik nagy zónája a SEMA Electrified volt, mely kifejezetten villanymotorossá átépített járműveket sorakoztatott fel, a legkülönbözőbb kategóriákból. Gyári autók, importőrök nem jelentek itt meg, de elektromossá tett vérbeli izomautókból nem volt hiány. Habár ez a tematika kifejezetten rájuk koncentrált, az egész show-ra jellemzőek voltak a durva elektromos átépítések. Ebben a témában hamarosan egy külön galériával is jelentkezünk!

Habár az extrém szellős elrendezés a normál kiállítási időszakban furcsa volt, a zárónapra meghozta az értelmét: egy nap erejéig, a show történetében először tették mindenki számára látogathatóvá a kiállítást, ami a 20 dolláros belépőár mellett irdatlan tömeget vonzott a helyszínre. Lépni is nehéz volt az emberektől már ebben a csarnokban is, remélhetőleg a következő évtől ezt a lehetőséget valamennyire limitálni fogják...

A többiről pedig beszéljenek a képek: újabb 400+ fotóból álló galériát töltöttünk fel a csarnok látnivalóiból - melyekért ismét nagy köszönet Lamboboy-nak!

További anyagaink - még több képpel és videóval - pedig ezen a linken gyűlnek. Még rengeteg lesz belőlük, tehát nézzetek vissza gyakran ;)