Rekordszámú, több, mint 2.000 jármű fordult meg hazánk legnagyobb BMW találkozóján, az I'M Fest-en. A tavalyi 1.200-as létszámhoz képest csaknem dupláztak a szervezők, ami nem is csoda: minden téren profin odatették az idei bulit.

Azt már tudjuk, hogy ez a találkozó évek óta nem kizárólag a BMW-ről és nem is csak kifejezetten az autókról szól. A propelleres márka mellett, külön kijelölt területeken örömmel látják az "offtopic" gépeket és gazdáikat is a rendezvényen, a szigorú találkozós programokon túl pedig egyre nagyobb hangsúlyt kap a zenei fesztiválos vonal.

Minderre remekül ráéreztek a szervezők, hiszen akárhány többnapos találkozón jártunk, a legnagyobb happeningek mindig is az esti bulik voltak - nincs az a szexi autómosás, vagy autós szépségverseny, amire jobban emlékeznénk náluk.

Ezt a jól bevált vonalat a szervezők idén erőteljesebb kulturális programokkal is megfejelték. Többek között a három legkedveltebb magyar fesztiválzenekart - Punnany Massif, WellHello és a Halott pénz - hívták meg fellépők közé, de minden korosztálynak igyekeztek megfelelő zenei, kulináris, műszaki, vetélkedő, valamint sportélményeket biztosítani.

A fesztivál zenei line-upja egyébként 50 hazai előadóból, valamint hat külföldi sztár DJ-ből állt össze, köztük olyan nevekkel, mint a Pleasurekraft, vagy Jody Wisternoff. A party három színpadon és négy további bulihelyszínen folyt mind a négy napon, mely során összesen 13 koncertre is sor került.

Autós rendezvény lévén, természetesen azok sem maradtak programok nélkül, akik kedvencükkel együtt vettek részt az eseményekben. A legnépszerűbb program, a városi autóverseny mellett ismét volt autós szépségverseny, hangnyomás verseny (kipufogó, és zenei), „dühöngő”, azaz driftaréna gumidurranásig, autóhúzó verseny, alkatrészbörze, élményautózás, valamint 3D DTM szimulátor is.

Mivel rengetegen érkeztek csapatban, a szervezők számos vetélkedővel készültek a klubok részére, kihangosítással és műsorvezetéssel egybekötve. Volt strandröplabda és strandfoci bajnokság a homokos pályán, kötélhúzás, vizibicikligyorsulási verseny, csocsóbajnokság, talicskatoló verseny, hengerfejhajító, valamint felni kitartó verseny is. Sőt, a legszerencsésebb látogató egy BMW E46 323i gépjárművet vihetett haza, ami a tombola fődíja volt.

A nagyszabású fesztivált a Soltvadkerti Önkormányzat támogatásával jött létre, akik immáron egy idegenforgalmi jelentőségű rendezvényt raktak össze a szervezőkkel, több, mint 11 ország autóival. Külön dicséretes volt a város hozzáállása az eseményhez, számos helyi vállalkozás állt mellé partnerként. Őket a fesztivál zászlójáról lehetett megismerni, a résztvevők pedig szívesebben is vásároltak ezeken a helyeken, mint mondjuk a szomszédos városok multijaiban.

A többiről beszéljenek a képek, melyekért hatalmas köszönet a ToomyPhoto-nak!