Svédországban méltatlanul kevés találkozót rendeznek az itt található épített autók számához képest. A Bilsport Magazin szervezte Show-k és a Vallakra-n kívül javarészt csak éjszakai összeröffenések vannak, legalábbis legális kereteken belül, hisz a svéd illegális gyorsulásokat senkinek sem kell bemutatni. :p Ezért örömteli ha végre valaki szervez egy egész napos bulit, amit most a helyi szféra legjobbjai közötti Baked Society szervezett.

A helyszín nem is lehetett volna különlegesebb, hiszen a világhíres Tierp Arena legnagyobb placcára várták az érkezőket. A 165 hektáron elhelyezkedő komplexumban számos versenypálya található, ami 20.000 néző befogadására alkalmas. Itt rendezik a TTA – Racing Elite League túraautó bajnokságot, vagy itt található skandinávia egyik leggyorsabb gokart pályája is, ami a rendezvény ideje alatt is várta a száguldozni vágyókat. De a dragracing szerelmeseinek a leghíresebb ez az Arena, ugyanis az itt található aszfaltcsík az egyik legmodernebbként van nyilvántartva még a tengerentúli pályákkal összehasonlítva is. Így nem meglepő, hogy az FIA European Drag Racing Championship-nek 2011 óta Tierp ad otthont. Az esemény ennek lelátója mellett kapott helyet, de az égiek kicsit keresztülhúzták a számításokat.

Svéd hon amúgy is messze híres a napi tízféle időjárásáról, és sajnos az ötnapos kánikula után meg is érkezett a nem várt eső. 5 óra alatt háromszor szakadt le az ég, először már a nyitás után, így a várt autók közül sokan nem is indultak útnak. Az „esőzések szünetében” ( csak így tudom megfogalmazni ) szerencsére azért akadt látnivaló, egyre többen kezdtünk lenni, de a szervezőkre elég mélyet csapott az idő, mert gyakorlatilag a 10 perc alatt lezajlott limbó, és a hangnyomásversenyen kívül nem történt semmi órákon keresztül.

A limbónál külön kiemelném hogy a srác egy gördeszkára hasalva nyerte meg(!!!) Nem is értem, mindegy. :p Olyat sem láttam még, hogy a kiállított autók nagy része egyszer csak eltűnik, mert elmentek ebédelni. :D Szóval sajnos hiába a tökéletes hely, egy ekkora területre sokkal-sokkal nagyobb figyelmet kell szentelni még akkor is ha jó idő van. A közösségi oldalakon is taglalták hogy végre volt valami, de jövőre ezt nagyon sokkal komolyabban kell venni, mert nem volt ami ott tartsa az embereket. Sosem tudjuk meg mi lett volna eső nélkül, én jól éreztem magam mert a jelenlévő autók kb. 90%-át még sosem láttam, szóval reméljük hogy kiheverik ezt a szervezők, és jövőre dobnak egy olyat, ami tovább emeli a Tierp Arena fényét. ;)

További részletek a galériában!